Úgy tűnik, jól sikerült a Magyar Fangoria reanimálása. Úgy tűnik, mert konkrét eredményeket még mindig nem tudunk, csak februárban kapjuk meg a végleges eladási adatokat. A részeredmények azonban pozitív jövőképet sejtetnek, bár ezek alapján veszélyes bárminemű következtetést levonni, hiszen átverhet minket a kizárólag budapesti újságosok forgalma. A bizalom viszont részünkről megvan, így már a teljes év megjelenési dátumait tudom, ami azt jelenti, hogy február másodikán érkezik a második szám (immáron simán Borzongásként, ez már ugyanis nem különszám, nem is emlékmagazin), május elején a harmadik, július végén a negyedik, október végén pedig az ötödik. Jó hír? Nagyon remélem. Pláne, hogy abszolút előre gondolkodom, tervezem minden egyes lépésünket, aminek hála már azt is tudom, milyen új rovatok érkeznek a harmadik és negyedik számmal – miközben a második még kész sincs.

A tartalomról

Persze, egyelőre a február másodikán megjelenő Borzongás a lényeg, az számunkra most a legfontosabb, szóval beszéljünk arról. Tartalom terén ezúttal kevesebb a videojáték, több a film. A prózai ok: a témában nem igazán volt megjelenés, ezért inkább egy jó kis összegzéssel készültünk a virtuális borzongások iránt érdeklődőknek. De a harmadik szám már bőven tartalmaz majd teszteket is, szóval aki ezt a témát szereti, az sem marad… borzongásra való nélkül (én kérek elnézést).

És akkor a filmek. Újdonságok terén egyfelől lefedtük az előző hónapokat, így került be a Better Watch Out, a The Babysitter, a Szabadulószoba, a Mayhem, a Boldog halálnapot, vagy éppen az anyám! – nem indulatos vagyok, ez a cím. Az pedig – ha esetleg valaki kérdezné – legutóbbival egyből válaszra lel, hogy vajon mi értelme hónapokkal később kritikát írni valamiről, amit már minden egyes blogon és oldalon véleményeztek. Ha elolvassátok Fogarasi kolléga cikkét, megértitek, mire gondolok: ilyet és így biztosan nem olvastatok még sehol Aronofsky alkotásával kapcsolatban.

Aztán ott vannak az igazi újdonságok is. Oké, persze, a Babadook már több éves film, viszont végre valahára itthon is megtekinthető a mozikban, szóval nem hagyhattuk ki a repertoárból, emellett pedig ott van del Toro új produkciója is, ami február végén lát nálunk napvilágot. Ha mindehhez hozzáveszem, hogy a Train to Busan, amiről előző számunkban már írtunk, itthon március elsején startol el a vásznon, akkor azért nyugodtan kijelenthetem, egész jók vagyunk. És akkor még nem beszéltünk a sorozatokról (Channel Zero és maga a creepypasta, The Exorcist és a többi), plusz a többi modern horrorról – kell némi meglepetés is.

Ahogyan a klasszikus horrofilmek esetében szintén nem leplezek le mindent. Legyen elég annyi, hogy számos kultfilmről, régi darabról értekezünk (The Dead Pit, Ice Cream Man, Popcorn és a többi), miközben a Phantasm-sorozatnak, az idén 41 éves Suspiriának és a 40 éves The Toolbox Murdersnek is kiemelt helyet biztosítottunk. 

Borzongás magazin 2018/01

A részletek

A magazin akkor, ahogyan már említettem, február másodikán jelenik meg (ha a Posta valamit nem szúr el, aznapra előfizetőink is mindenképpen megkapják), ezúttal is 990 forintba kerül, illetve több apró ajándékkal is kedveskedünk a második számnál. Egyfelől lesz egy nagy dupla poszterünk, ami mostantól minden második számnál visszatér. Mivel magazinjaink egyedi artworkkel kerülnek a piacra, Trinyó Art fantasztikus alkotásai pedig nem szeretnénk, ha kárba vesznének, ezért mindig az aktuális és az előző címlapgrafika kerül nagyban a poszter oldalaira. Remélem, tetszeni fog. Plusz még egy ESET vírusirtó kódot is adunk, amivel a számítógépet tudjátok megóvni az illetéktelen támadásoktól (és ami amúgy nem olcsó mulatság).

Szóval ez lesz a Borzongás második száma. Érdemes egyébként előfizetővé válni, mivel 3990 forintért az év összes (szám szerint négy) magazinját a megjelenés napjára házhoz viszik, sőt még egy nagy nyereményjátékkal is készülünk, amiről január végéig lerántjuk a leplet. Aki még nem tette meg, az információk és szavazások, érdekességek miatt lépjen be a hivatalos csoportba, illetve néha látogasson el honlapunkra.  Hamarosan találkozunk, addig pedig kellemes rémálmokat, jó Borzongást!

UI.: Következő hét kedden, január 16-án egyszeri alkalommal sikerül levetíteni a Démonok című filmet. Aki tud, jöjjön el.