Az online piacokból lassan Dunát lehetne rekeszteni. Ott a jó öreg Steam, a mindenki kedvence Origin, a DotEmu, a GOG.com vagy a Humble Bundle, hogy csak az ismertebbeket soroljam fel. Ezek már mindenre szakosodtak, amire lehet. Van, ami mindenféle játékot árul, van, amelyik csak a független vonallal foglalkozik, és olyan is akad, ami nemcsak elad, hanem adományok gyűjtésével segíti az indie fejlesztőket.

Ez utóbbi modellt célozza meg a május 24-én induló Playinjector Interactive. Üzleti elképzelésük hasonló a Humble Indie Bundle módszerhez, azaz a vásárló dönti el, mire mennyit költ, és az összeg hogyan legyen szétosztva. Ez esetben választhatunk a normál és a teljes csomag között. Az előbbi öt játékot, az utóbbi pedig öt plusz egy kiemelt indie játékot tartalmaz. Megadjuk a fizetni kívánt összeget, aztán eloszthatjuk azt a fejlesztők, egy támogatni kívánt jótékonysági szervezet és Game Starter alapja között, illetve tippet is adhatunk a Playinjector tulajainak arra vonatkozólag, hogy merre fejlesszék tovább üzletüket. Ezután kapunk egy kódot, amit felhasználhatunk a Steamen vagy a Desurán.

A Playinjector másik lehetősége a már említett Game Starter, ide kerülnek fel azok a játéktervek, amelyeket támogathatunk. Ez ugyanúgy működik, mint más adományozó oldalak, például a Kickstarter. A felajánlott összegtől függően kapunk „ajándékokat” a fejlesztőktől, illetve garantáltan hozzájutunk a játékhoz, ha elkészült. Amennyiben a projekt nem éri el a kívánt összeget a meghatározott időn belül, úgy mindent visszafizetnek az adományozóknak.

A Playinjector Interactive egyelőre még bétafázisban leledzik, az első csomag május 24-től június 14-ig lesz elérhető az oldalukon. A normál csomagban az Alien Shooter két része, a Jack Keane (adatlapunkon), az Into the Dark és a Making History: The Calm & The Storm lesz, míg a teljes pakkban eme öt játék mellé még jár a Vampire Secrets: Eternal Love.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Jack Keane -- Megjelenés: 2008. március 07. (PC) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 2000 MHz, RAM: 512 MB, VGA: SM 3.0 / 128 MB, HDD: 1,5 GB