GURU Extra ***A hírek popupjaAkik nagy odafigyeléssel játszották az általunk is a 2009-es év játékának választott Batman: Arkham Asylumot, azok már két évvel ezelőtt szembesülhettek azzal, hogy Mr. Freeze bizony részese a videojátékos Denevérember univerzumnak is (akik esetleg lemaradtak róla: a magyarul Mr. Jégcsapnak fordított karakternek is volt egy külön cellája a komplexumban).

Akkor ugyan csak némi utalást találhattunk az őrült tudósra, akinek egy kirogenikus páncélra van szüksége az életbenmaradáshoz, azonban a 2011. október 21-én megjelenő Batman: Arkham City-ben már teljesen valójában tiszteletét teszi majd, és egészen biztosak lehetünk benne, hogy okoz majd néhány fagyos pillanatot a kedvenc Denevéremberünknek.

Mr. Freeze karakterét Bob Kane alkotta meg még az '50-es években, és az első megjelenése a Batman 1959-es 121. számára datálható, akkor még Mr. Zero néven. Mr. Freeze-ként először 1968-ban nevezték, a Detective Comics 373. számában. A karakter eredeti nve Dr. Victor Fries, és "szuperképességeit" egy baleset során szerezte mikor megpróbálta gyógykezelni halálos beteg feleségét, Norát. A kísérelet balul sült el, Friesnek azóta a páncélra van szüksége a túléléshez, és a baleset olyan mentális zavarokat okozott nála, melyek hatására a bűn útjára lépett...