Bemutatták a Killzone: Shadow Fall multiplayer részét. A legtöbb olyan játékmeneti megoldás, ami a program egyjátékos módjában elérhető, megtalálható a multiban is. Ilyen például a fedezékrendszer, ami lehetővé teszi, hogy a falak, tárgyak mögé lépjünk, kihajoljunk mögülük vagy átugorjunk felettük, vagy épp a becsúszó manőver.

22 különböző fegyverrel vághatunk neki az online harctereknek. Minden fegyver más és más értékekkel rendelkezik, így használatukhoz más és más harcmodor elsajátítására van szükség. A játék hivatalos oldalán több fegyver leírását is megtalálhatjuk (StA-55 és M55 gépkarabély, VC-15 shotgun pisztoly, VC-30 shotgun).

19 különböző fegyverkiegészítő érhető el a KillZone: Shadow Fall többjátékos módban, melyek a challenge-ek teljesítésével nyitogathatók meg. Számos módosítást tudunk így végrehajtani a fegyvereinken, a nagyobb teljesítményű látcsövektől az új lőszertípusokon át egészen a másodlagos tüzelési módokig. A saját stílusod szerint kialakított fegyverek ugyanis nagyban megnövelik a hatékonyságodat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Karakterünk részére három különböző osztály és 12 speciális képesség közül válogathatunk. Minden osztály kettő darab speciális képességgel fejleszthető.

A Killzone: Shadow Fallban visszaköszönnek a Warzone játékmódok, ezúttal nyolc különféle küldetésmód közül választhatunk, amiből négy teljesen új a Killzone világában. A lényeg, hogy a játékos saját maga állíthatja össze a neki tetsző beállításokat, majd a létrehozott harcterét megoszthatja társaival. Bevezetésre kerül a Combat Honor rendszer, amely bónuszhoz juttat, amennyiben teljesíted a feltételeit. A Combat Honor pontok addig maradnak aktívak, amíg játszol, ha befejezted a meccset, akkor a pontok elvesznek. Ilyen bónusz lehet például a megnövelt sebesség, vagy a fegyvervisszarúgás (recoil) csökkentése.

Fontos megemlíteni, hogy a fejlesztők a játék kiadását követően is támogatni fogják a Killzone: Shadow Fallt. Habár lesznek fizetős, testreszabhatósággal teli DLC-k, a plusz multiplayer pályák mindig ingyen jelennek majd meg. A játék kizárólag PS4-re jön.