Aki végigjátszotta megjelenésekor az 1994-es System Shockot, és az 1999-es folytatását, pontosan tudja, hogy mindkét játék a maga idejében miért volt félelmetesen újszerű, és hihetetlenül valóságos. Shodan, "A" mesterséges intelligencia, minden idők legikonikusabb főellenségévé vált, akinek visszatérésére az elmúlt másfél évtizedben hiába vártak a sorozat rajongói. Erre még idén januárban sem mutatkozott semmi esély, aztán az év harmadik negyedében mozgolódás kezdődött a széria háza táján: először megjelent az első rész, majd kiderült, hogy érkezik egy remake, aztán pár nappal ezelőtt feltűnt egy számláló, ami Shodan visszatérését jósolta. Ma reggel a számláló lejárt: jön az újabb Rendszersokk!

Igaz, a játékról gyakorlatilag nem tudtunk meg semmit. A teaser oldal átváltott egy másik teaser oldalba, csak éppen a dizájnja változott meg. Az oldal mögött egy kérdőív lapul, melyben a fejlesztők azt kérdezik meg, hogy játszottál-e az eredeti játékokkal, mi az elsődleges platformod, illetve mennyire támogatod a VR-t. Ebből azért annyit sejteni lehet, hogy lehetséges, hogy az Otherside elkészíti a játékot különböző VR platformokra is.  

Meg kell mondanom, én egy kicsit csalódtam, többet vártam, de a nosztalgiafaktor felszítására jó az oldal, különösen amikor a lejátszóra kattintva Shodan szólal meg: "Ugye nem gondoltad, hogy elfelejtettelek, féreg?..."

screenhunter04-dec-14-0740.jpg