Év elején írtunk arról, hogy még Ken Levine sem tudja, hogy a System Shock jogok hol vannak, így erősen kérdéses volt, hogy a játék, amely megannyi más programra volt hatással, megjelenhet-e újra. A System Shock 2 2013-as második premierjekor a legtöbb rajongó örömtüzeket gyújtott, csak az első rész hiánya miatt volt üröm az örömben.

Most azonban megtörtént a CSODA! Nem tudni, hogyan, de a lengyel GOG-os srácok valamilyen úton-módon megoldották a nagy rejtélyt, megszerezték a jogokat, és mától újra kapható a legendás, korszakalkotó, az 1994-es premierjekor félelmetesen újszerű System Shock!

A fiúk azonban nem álltak meg ennyinél, ugyanis a játékot felhúzták 1024x768 felbontásra, illetve hozzácsaptak egy 854x480-as szélesvásznú nézetet, az egérrel vezérelhető nézés/körbetekintés lehetőségét, háromféle (eredeti, változtatható, és balkezes) billentyűzet-kiosztást, valamint kijavították a játék néhány hibáját!

Ezt a programot mindenkinek látnia, megtapasztalnia kell, ráadásul a premier alkalmából a GOG 40% kedvezménnyel kínálja a játékot! Természetesen a szokott GOG-os jóságokat itt is megkapjuk: útmutatót, zenét, tippek-trükkök gyűjteményt, stratégiai útmutatót, és még sok minden mást!

Menjetek, vásároljátok meg a játékot, de készüljetek fel arra, hogy a játék nehéz. Sokkolóan... 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!