A NovaLogic 1998-ban dobta piacra a Delta Force című sorozat első részét, melynek dobozán, illetve magában a játékban is egy Delta Force-embléma látható. A készítők azt állítják, hogy az Activision lemásolta ezt, illetve jogtalanul használja a Delta Force megnevezést, melyet korábban levédettek.

Beperelték az Activision a Delta Force név- és embléma miatt

jobboldalt a Modern Warfare 3-ban lévő logó látható, míg baloldalt az NovaLogic eredetije

Természetesen jogosan merül fel a kérdés: mégis hogy lehet levédetni egy létező katonai egység nevét? Nos, úgy hogy hivatalosan nem létezik semmilyen Delta Force, ez csak egy fantázianév, amit nem csak játékokban, de filmekben is használtak. A szóban forgó egység hivatalos elnevezése: 1st Special Forces Operational Detachment-Delta.

A NovaLogic meglátása szerint az Activision milliós veszteséget okozott nekik, s hacsak nem tüntetik el az emblémát és a nevet, a károk exponenciálisan növekedhetnek, miközben további kavarodást okoznak, lerombolva ezzel a cég évek alatt felépített hírnevét. A pertől egy még meg nem nevezett összeget remélnek kártérítés gyanánt, valamint egy határozatot, ami megakadályozza, hogy a jövőben hasonló dolog forduljon elő.