Most hogy biztossá vált az, hogy az Overwatch nem csak PC-re, hanem PS4 és Xbox One konzolra is meg fog jelenni, a következő kérdés az, hogy lesz egy cross-platform multiplayer, tehát egy konzolos játszhat-e egy PC-sel. Nos, a válasz az, hogy nem.

„Nagyon nehéz. A játékmenet szempontjából az egér és a billentyűzet előnyt jelent, abban az értelemben, hogy gyorsabban tudsz megfordulni, a játékunkban pedig a gyorsaság a lényeg. Úgy éreztük, ez túl nagy előny lenne. Szerintünk a konzolos játékosok szeretni fogják, hogy konzolosokkal játszhatnak, a PC-sek pedig azt, hogy PC-sekkel játszhatnak.” -- mondta a Blizzard vezető tervezője, Jeremy Craig, akitől azt is megtudtuk, hogy a két változat között más különbség nincs, nagyjából egyformák.

Továbbá, a játék direktorától, Jeff Kaplantól megtudtuk, hogy már a kezdetek óta tervezték azt, hogy konzolokra is elkészítsék a játékot, de ami még érdekesebb, mod támogatást is szeretnének, ez azonban valószínűleg nem lesz kész a megjelenésre.

A legnagyobb kérdés persze még mindig megválaszolatlan, hogy a fizetős játék jövőben érkező új karaktereiért kell-e felárat fizetni. Az ezt firtató interjúkon kitérő válaszokat adtak a fejlesztők...