A Dead Island Riptide tegnap bejelentett gyűjtői kiadása nagy megdöbbenést okozott a játékosok körében, hiszen nem számítottunk arra, hogy a csomag nagy attrakciója egy groteszk, lefejezett és megcsonkított női test lesz. Érthető módon a közönség és a sajtó nagy részének egyáltalán nem tetszett az egyébként sem szép műanyag modell; a legtöbben egyszerűen gusztustalannak tartották a csomagot, ennek a véleményüknek pedig hangot is adtak, mégpedig akkorát, hogy az eljutott a Deep Silver stábjához is.

A csapat twitteren reagált az ügyre: „Mélységesen bocsánatot szeretnénk kérni az európai és ausztráliai játékosoknak szánt Dead Island Riptide Zombie Bait Edition által okozott esetleges sérelmek miatt. Mint minden nagy stúdiónak, úgy a Deep Silvernek is több irodája van a világ különböző pontjain, ami ahhoz vezet, hogy az egyes régiókban más és más gyűjtői kiadások születnek meg.

A limitált példányszámú Zombie Bait Edition megtervezésekor úgy döntöttük, hogy egy hátborzongató zombi mellszobrot készítünk, amit pont úgy vagdostak fel, mint ahogy azt a Dead Islandben a zombikkal teszik az emberek.

Már őszintén megbántuk ezt a döntést. Folyamatosan gyűjtjük a visszajelzéseket a Dead Island-közösségtől és úgy általánosságban a nemzetközi játékos tábortól is, amiket ma fel fogunk használni a teljes csapat részvételével megtartott megbeszélés során. Egyelőre csak szeretnénk kihangsúlyozni az ipar, a közösség és a játékosok számára, hogy nagyon sajnáljuk, és több ilyen nem fog előfordulni.”


Az már nem derült ki, hogy mi lesz a Zombie Bait Edition sorsa ezek után, de esélyes, hogy a csomag sosem fogja meglátni a napvilágot.

Dead Island Riptide Zombie Bait Edition