• A Take-Two és a 2K Games egy youtuber után nyomoz
  • Aki részletes információkat szivárogtatott ki
  • Már azelőtt, hogy a Borderlands 3-at bejelentették volna

Akik aktívan használják a Twitter, azoknak feltűnhetett, hogy a trendek közé bekerült a #BoycottBorderlands3. Ez a hashtag azután indult el, hogy egy youtuber, bizonyos SupMatto posztolt egy videót, amiben azt állította, hogy két magánnyomozó kereste fel a 2K Games és anyacége, a Take-Two megbízásából, és kérdéseket tettek fel neki a Borderlands köré felhúzott Youtube-csatornájáról és arról, honnan szedett bizonyos információkat.

A kiadó az amerikai IGN-nek elmondta, hogy hónapok óta folyik belső nyomozás SupMatto ellen, aki véleményük szerint üzleti titkokat árult el. A Youtuber a minap posztolt videójában azt állítja, hogy semmi törvénytelent nem tett, mindössze az április 29-én a Borderlands hivatalos YouTube-csatornájára felkerült videónál az ECHOcast tesztelésére használt Twitch-csatornákat is feltüntették, SupMatto pedig ezeket követve jutott el azokhoz a streamerekhez, akiktől aztán információit megszerezte.

A 2K Games viszont tíz hónappal ezelőtt indította meg a nyomozást, mert szerintük SupMatto már 2018-ban, hónapokkal a Borderlands bejelentése és az említett videó publikálása előtt részletes információkat közölt például a karakterekről, valamint a játékmenetről.

Mindezek tetejébe SupMatto 5 dollárért olyan Youtube-előfizetést kínált, amivel egy, további kiszivárogtatott Borderladns 3 információkon lehetett hozzáférni egy Discord-szerveren. Ezt a szervert azóta lekapcsolták, mert a Discord szerint illegális tartalmakat osztottak meg rajta. Továbbá a Twitch is vizsgálódik a youtuber után, a Twitter-fiókját pedig maga törölte.