• Idén szeptemberben érkezik a Borderlands 3
  • Melynek most a játékmenetébe is bepillantást nyerhettünk
  • Ez alapján pedig az előző részek elborult humora itt is garantált lesz
  • Valamint a fegyverek száma sem esik pár millió alá

Idén márciusban megtörtént az, amire a rajongók már évek óta vártak: a Gearbox pár hétnyi utalgatás után a PAX East keretein belül bejelentette a Borderlands 3 érkezését. Ráadásul már várnunk sem kell olyan sokat az elborult humoráról híres looter shooter széria következő részére, hiszen az a jelenlegi információk alapján szeptember 13-án kerül majd a boltokba. És bár sajnos addig még aludni kell párat, a fejlesztők a mai napon egy hivatalos stream keretein belül végre bemutatták a játékmenetet is, melyre az eddig látottak alapján bizony nem lehet panasz.

borderlands-3-trailer-megjelenes-es-epic-store-exkluzivitas.jpg

A történetet és a hangulatot tekintve nem változott túl sokat a Borderlands: továbbra is ugyanazt az elborult looter shootert kapjuk, amit eddig is, visszatérnek a régi, jól ismert karakterek, valamint Claptrap küldetései sem hiányozhatnak. A programnak ez a része tehát maradt a régi, a játékmenet viszont már sokat finomodott az elmúlt években. Most már például sokkal mobilisebbek leszünk, ha szeretnénk, becsúszásokkal is operálhatunk, az alacsonyabb kiszögelléseket pedig akár meg is mászhatjuk. További érdekesség, hogy immár a fedezékek is rombolhatóak valamilyen szinten, valamint érdemes azt is megjegyezni, hogy a játék valamivel véresebbnek tűnik, mint az eddigi kiadások.

A másik lényeges változás a fegyvereket érintette, melyek most már rendelkeznek alternatív tüzelési módokkal is. Az első pisztolyunk például lőhet egyszerű golyókat vagy minirakétákat, de a fejlesztők ígérete szerint később lesznek olyan darabok is, melyek a tűz és a jégsebzés között váltogatnak, vagy még elborultabb mutatványokra képesek. Bemutatkozott egy új elementális sebzéstípus is, a sugárzás: amennyiben egy sugárzó ellenfél meghal, felrobban, és a közelében lapuló ellenfeleket is sugárszennyezi.

borderlands-3-shiva.jpg

Azt is érdemes lehet kiemelni, hogy immár nem csak Pandórán kalandozhatunk majd: egy idő után hozzájutunk egy úrhajóhoz, amivel más bolygókra is ellátogathatunk. A bemutató során az Atlas Corporation központjába látogattunk el, amit épp egy rivális cég hadserege ostromolt, de a végleges játékban más bolygók is helyet kapnak majd. Az űrhajón továbbá lesz egy saját szobánk is, melyet a készítők ígérete szerint kedvünkre alakíthatunk majd.

Bemutatkozott a továbbgondolt kooperatív mód is, melyben szinttől függetlenül játszhatunk együtt barátainkkal. A rendszer lényegében nagyon egyszerű: mindenki megkapja a saját lootját, melynek a szintje igazodik a karaktere szintjéhez. Ugyanez igaz az ellenfelekre is, így nem kell attól félnünk, hogy karakterünk túl erősnek vagy túl gyengének számít majd a barátaink karaktereihez képest. Persze a játékban elérhető lesz egy klasszikus mód is azoknak, akik a régimódi co-op élményt preferálják. Ha pedig már a karaktereknél tartunk, érdemes lehet megemlíteni, hogy innentől kezdve mindenkinek már három képessége lesz egy helyett, igaz, ebből a háromból egyszerre csak egy lehet aktív.

Mindent összevetve a Borderlands 3 egy egyszerre elborult és letisztult looter shooternek tűnik az eddigiek alapján, mi pedig már alig várjuk a szeptemberi megjelenést.

borderlands-3-paros.jpg