Bevált eljárás a nagyobb címeknél, hogy a megjelenés előtt legalább egy részét le lehet tölteni, így elkerülhető a szerverek extrém leterhelése, és a játékosok is nagyjából az első percektől kezdve játszhatnak a várt programmal. De akadnak kivételek, például jelen cikkünk tárgya, a Borderlands 3.

Az Epic Games Store exkluzív program ugyanis nem lesz előtölthető, ezt Tim Sweeney, az Epic Games alapítója és vezérigazgatója árulta el Twitteren. Természetesen ez sokakban haragot gerjesztett, valaki pedig arra is rákérdezett, mi ennek az oka, ha egyszer az előtöltés lehetősége már május óta működő funkció az Epic Games Store-ban, ahogy azt a Trellón is láthatjuk.

Sweeney erre azt felelte, hogy bár valóban elérhető a funkció néhány játéknál, nem biztosak, hogy egy olyan blockbusternél, mint a Borderlands 3, rendesen működne. Ez persze „jópofa” dolog, hiszen pont az ilyen nagy címeknél lenne a legnagyobb szükség az előtöltés lehetőségére.

A dolgot tetézi, hogy bár Sweeney szerint az előtöltés funkciója nem tudná kezelni azt az emberáradatot, amit a Borderlands 3 megjelenése hozhat, teljes magabiztossággal állítja, hogy a szerverekkel nem lesz semmi gond, amikor ugyanez az emberáradat egyazon napon elindítja a teljes játék letöltését. Mindez arra alapozza, hogy a szerverek a Fortnite eventek 10 milliós forgalmát is le tudják bonyolítani.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!