A Mythic: The Story of Gods and Men egy Kickstarterre fellőtt szerepjáték-projektnek indult, melyet egy magát Seth Westfallnak nevező fiatalember indított. Westfall (már ha így hívják egyáltalán) állítólag több, volt Blizzard és Activision dolgozót tömörített egy csapatba, hogy mindössze 80 ezer dollárnyi adomány fejében elkészítsék az izgalmas című szerepjátékot.

Botrányba fulladt egy kickstarteres gyűjtés

Aztán jött a hideg zuhany.

Pár adományozó furcsának találta a játék koncepciórajzait és képeit, így kutakodni kezdtek a világhálón. Az eredmény minden elképzelésüket felülmúlta: A Mythic: The Story of Gods and Men egy árva eredeti munkával sem büszkélkedhetett, minden anyag, ami a Kickstarter profiljához volt kötve, más játékokból származott (valahogy úgy, ahogy a hírhedt Limbo of the Lost esetében láttuk). Még a leírt jutalmi rendszer sem volt valódi, egy az egyben a The Banner Saga oldaláról ollózták ki.

Westfallék csapata, a Little Monster Productions egy közleményben azt felelte, hogy a vádak hamisak és hogy a játék jól megy, de mire bárki hivatalosan is kérdőre vonhatta őket, az akkor 5000 dolláron álló projekt eltűnt a Kickstarterről.

Minden valószínűség szerint ez az eset az első kickstarteres átverés. A tanulság az, hogy tessék jól utánanézni, kiknek ajánlunk fel pénzt és mire...