Cliff Bleszinski (CliffyB) egy Gears of War chaingunnal

Cliff Bleszinski, vagy ahogy a rajongói ismerik, CliffyB, aki az Epicnél olyan játékokon dolgozott az elmúlt húsz évben, mint a Gears of War sorozat, az Unreal, vagy a JazzJack Rabbit, ma hivatalosan is bejelentette, hogy elhagyja a neves fejlesztőcéget. Cliff távozásáról az Epic weboldalán lehet olvasni egy részletes közleményt.

"Tinédzserkorom óta csinálom ezt, én ebben az iparban nőttem fel, ahogy Mike [Capps] szokta mondani. És most, hogy felnőttem, itt az ideje megérdemelt szünetet tartani. Hiányozni fognak a projektek, a tesztelés, a sok vita, de leginkább maguk az emberek. Az Epic a legjobbak legjobbjait alkalmazza, és csodálatos volt nap mint nap együtt dolgozni a játékkészítői elittel. Volt szerencsém végigjárni megannyi lépcsőt, a kezdeti kódolástól egészen a tervezésig, onnan pedig a PR-ig és a reklámig vittem -- hosszú út volt." -- összegzi visszavonulásának okait CliffyB.

Persze a búcsúzás minden bizonnyal nem permanens, ám ennek ellenére tény, hogy Cliff kiszáll az Epic munkáiból, és bár biztos benne, hogy jó kezekben hagyja a cég projektjeit, azért szomorú, hogy az akciójátékokat megreformáló fiatal fejlesztő búcsút int. Főleg most, amikor az Unreal Engine 4-gyel igazán beindulhat a technikai szekér.

(A képeken és az adatlapon az utolsó CliffyB által készített Epic játék, a Gears of War: Judgement látható.)