• Nemrég ingyenes volt a GTA 5 és a Civilization 6 az Epic Store kínálatában
  • Ez az akció pedig a várakozásoknak megfelelően brutálisan megdobta a játékosszámot
  • A GTA 5 játékosszáma 245%-kal, a Civilization 6-é pedig 477%-kal emelkedett PC-n
  • Legalábbis a SuperData mérése során

Az Epic Store egy jó ideje minden héten új ingyenes játékokkal próbálja magához csalogatni a játékosokat. Ezek általában kisebb indie gyöngyszemek szoktak lenni, azonban a digitális áruház nemrég elég erősen meghúzta a tempót: május 14-én egy hétig ingyenesen osztották a GTA 5-öt, ezt pedig egyből egy ajándék Civilization 6-tal követték le május 21-től kezdődően.

Mondanunk sem kell, rengetegen lecsaptak az ajánlatra (a GTA 5 esetében össze is omlott az Epic Store oldala), és hogy pontosan mennyien, az nagyszerűen látszik a SuperData nemrég közölt felmérésből. Ez alapján a GTA 5 játékosbázisa 245%-kal emelkedett az akció következtében, míg a Civilization 6 ennél is szebben teljesített, itt 477%-kal lettek többen a játékosok. Természetesen mindkét adat a PC-s felhasználókra vonatkozik egyedül, hiszen ezen a platformon voltak ingyenesek a játékok.

Persze az ingyenességnek megvoltak a hátulütői is: a GTA Online-t például valósággal megrohanták a hackerek és modderek, ami lássuk be, nem túl szerencsés dolog.