• Már zajlik a jövő novemberben debütáló Dűne 2 forgatása Budapesten
  • A hivatalos leíás szerint Atreides a fremenek oldalán indít bosszúhadjáratot
  • A főhősnek választania kell élete szerelme és az univerzum ügyei között
  • Újonnan csatlakozott a stábhoz Christopher Walken, Léa Seydoux és Austin Butler is

Noha számtalan kritika érte a Dűnét és a közel 400 millió dolláros sem bevétel számít igazán kirívó sikernek, Denis Villeneuve megkapta a lehetőséget, hogy elkészítse a Frank Herbert regényeit adaptáló sci-fi sorozat második felvonását. Először Altivole temetőjében zajlott előforgatás, mától pedig hivatalosan Budapesten dolgozik a stáb (később Abu Dhabi és Jordánia területére látogatnak).

A film története

A munkálatok újabb szakaszához érve közzétették a film szinopszisát is:

  • Az új epizódban Paul Atreides mitikus kalandját láthatjuk, amint Chani és a fremenek oldalán bosszúhadjáratot indít a családját elpusztító összeesküvők ellen. Hősünknek választania kell élete szerelme és az ismert világegyetem sorsának alakítása között, miközben igyekszik megakadályozni a baljóslatú jövőt, amit csak ő láthat.

A hat Oscar-díjjal jutalmazott film folytatása 2023. november 17-én kerül mozikba. A rendező ígérete szerint nagyobb figyelmet kap majd a Harkonnen-ház, különösen a démoni Vladimir báró, illetve a főhős. Villeneuve az első résztől eltérő, igazi mozis élményt ígér, aminek során láthatjuk a fiatal Atreides útkeresését, amint felfedezi a fremen kultúrát.

1646773968lactrice-du-mcu-florence-pugh-en-discussion-pour-rejoindre-lactrice.jpg
(A kép forrása: LBE News)

Új szereplők és a stáb

Természetesen visszatérnek a korábbi főszereplők, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, az antagonisták oldalán Stellan Skarsgård, illetve a fremenek képviseletében Javier Bardem és Zendaya. Az új szereplők közül Christopher Walken az ismert világegyetem ura és parancsolója, IV. Shaddam Padisah császár, Austin Butler egy Harkonnen, Léa Seydoux az Atreides-ház szövetségeseként ismert Lady Margot Fenrig, Florence Pugh pedig a császár lánya, Irulan hercegnő szerepében tűnik fel. Ti várjátok már a premiert?