Tegnap indult útjára Peter Molyneux kísérleti játéka, a Curiosity: What's Inside the Cube, és máris hibák ezreit jelentették a bátor kockabontogatók. Az még csak hagyján, hogy egyesek mindenféle perverz és jogsértő képeket, tartalmakat festettek fel a digitális falakra, de a program gyakran összeomlott, kifagyott, és a szerver is sokszor elérhetetlenné vált.

Peter és a 22 Cans munkatársai egész éjszaka dolgoztak a kód stabilizálásán (még most sem tökéletes), a bugok tömkelegét pedig betudták a rengeteg érdeklődőnek: Molyneux Twitteren át üzente, hogy teljesen le vannak döbbenve a sok érdeklődő miatt, akik mind egyszerre estek neki a hatalmas kocka lefejtésének.

Az első 24 óra alatt 157 382 regisztrált játékos esett neki a titokzatos kockának. Le is ütöttek róla 97,3 millió részegységet, de az első réteg állva maradt -- 3,3 millió kicsiny kocka várja, hogy lezúzzák, és ki tudja, mire ezt a cikket olvassátok, lehet, hogy már le is dőlt az első fal. Hogy mi van odabent, még senki sem tudja, de idővel úgyis megtudja az egész világ.