Annak idején, a Call of Duty-sorozat kezdetén még nagyon fontos volt az egyjátékos kampány, már csak azért is, mert ezzel szerették volna leverni a második világháborús játékok akkori királyát, a Medal of Honort. Aztán szép lassan – úgy a Modern Warfare idején – a többjátékos mód átvette a vezető szerepet, sőt azóta már a zombis játékmód is a kampány fejére nőtt.

Ez persze meg is látszik az egyjátékos módon, hiszen bár a fejlesztők mindent megtesznek, hogy mozis élményt adjanak (még ismert színészeket is képesek ezért leszerződtetni), az utóbbi részek kampányai meglehetősen felejthetőek lettek középszerűségük és sablonosságuk miatt.

A Polygon értesülései szerint a Call of Duty: Black Ops 4-ben már egyáltalán nem lesz egyjátékos kampány. Egy anonim forrás szerint a Treyarch azt nem tudta volna befejezni a játékot a megjelenési időre, így inkább nem is foglalkoztak vele. Helyette a kooperatív móddal helyettesítenék a tradicionális single player játékmódot.

Emellett kering a neten egy másik pletyka is, amely szerint a Call of Duty: Black Ops 4-ben már lesz battle royale játékmód – ez amúgy teljesen reális, hiszen márciusban maga az Activision is kijelentette, hogy érdeklődik a zsáner iránt. Amúgy maga a kiadó egyik pletykát sem volt hajlandó kommentálni.