• A hírek szerint a 2022-es Call of Duty a Modern Warfare folytatása lesz
  • Drogkartellek elleni titkos háborúban vehetünk majd részt
  • A hírt több forrás is megerősítette

A minap került ki a netre a GeForce Now videojátékos streaming szolgáltatás adatbázisából egy lista, amelyen nem csak megjelent játékok szerepeltek, hanem olyan címek is, amik még be sem voltak jelentve, vagy eddig PlayStation-exkluzívak voltak. Nem sokkal később az Nvidia reagált a hírre, mondván, hogy bár a lista valódi, kizárólag belső használatra jött létre, és nem alkalmas semmilyen információ megerősítésére vagy játékok leleplezésére.

Nos, úgy tűnik, azért akadt rajta olyan információ, ami – az Nvidia szavaival élve – nem „spekulatív cím” volt. A VGC értesülései szerint a listán szereplő Project Cortez nem más, mint a jövőre érkező Call of Duty munkacíme. A játékot az Infinity Ward fejleszti és a 2019-es Modern Warfare folytatása lesz. A történetben az Egyesült Államok fedett háborút indít a kolumbiai drogkartellek ellen.

A VGC még azt is feltételezi, hogy a Project Cortezzel az Activision a hasonló témájú Végveszélyben című filmre utal, amelyben Joaquim de Almeida egy bizonyos Felix Cortez nevű drogkartell-vezért alakított.

És mindez talán nem is légből kapott sületlenség, ugyanis a VGC értesüléseit az Eurogamer Activision közeli forrásai is megerősítették. Szóval igen valószínű, hogy jövőre jön a Call of Duty: Modern Warfare folytatása.