Érdekes dolgok folyhatnak ott az Infinity Ward háza táján. Nem is oly régen derült ki, hogy a Call of Duty: Ghosts Xbox One-on nem fog futni 1080p-ben, hanem a 720p-ben renderelt képet skálázza fel 1080p-re. Persze jól megmagyarázták, hogy ez amúgy édes mindegy, úgyse veszi észre senki a különbséget. Vagy mégis, vagy mégsem, de lehet… Valahogy így ment a magyarázkodás az ügyben. De egyvalamit biztosra mondtak: PS4-en 1080p lesz.

Hát nem! Legalábbis részben nem. Az egész azzal kezdődött, hogy több magazin is megírta: nem klappol valami a frame rate-tel a Call of Duty: Ghosts újgenerációs konzolokra írt változatainál. Később pontosítottak: csak a PS4-nél van gond. És valóban, mint kiderült, a program egyszemélyes játékmódja csak 720p-s felbontásban üzemel, mint az Xbox One-on (csak ott az egész játék). Legalábbis addig, amíg fel nem telepítjük a megjelenés napjától elérhető javítást, ami orvosolja ezt az apró kis hibát.

„Volt egy konfigurációs hiba a kereskedelmi forgalomba hozott változat egyszemélyes kampányában” -- mondta az Activision szóvivője. „Ezt javítja a megjelenés napján letölthető szoftverfrissítés, ami azonnal elérhető lesz a PS4 megjelenésekor, minden régióban.”

Szóval semmi pánik, a konfigurációs problémák leküzdve, a PS4-en fut 1080p-ben a játék eleje, vége és közepe is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!