• Bemutatkozott a Call of Duty: Modern Warfare többjátékos módja
  • Egy realitáshoz ragaszkodó játékmódot kapunk majd
  • Ahol a legnagyobb hangsúly a fegyverünk testreszabásán lesz
  • A fejlesztők szerint igyekeztek a lehető legkomolyabban venni a Modern Warfare örökségét

Az Activsion a mai napon leplezi le a Call of Duty: Modern Warfare multiplayer játékmódját, egy igencsak grandiózus rendezvény keretein belül, mely egészen este 11-ig tart. A leleplezés nyitómozzanataként bemutatkozott a multi első, kegyetlenül pörgősre sikeredett trailere, nem sokkal később pedig az Infinity Ward fejlesztői is megjelentek a színpadon, hogy a játékmód újdonságairól beszéljenek.

A legelső téma, ami előkerült, az a multi hangulata volt, mely ezúttal kifejezetten reálisra, kvázi földhöz ragadtra sikerült a fejlesztők szerint. Ennek megfelelően eltűntek a jetpackek vagy épp a falon futás, csak a reálisabb mozdulatok maradtak meg, mint például a becsúszás. A másik fontos témát a szezonbérlet, illetve annak a hiánya jelentette. A Call of Duty: Modern Warfare esetében a fejlesztők ugyanis már elhagyják a szezonbérletet, helyette inkább ingyenes frissítésekkel támogatják majd a játékot megjelenése után.

A legfontosabb, legnagyobb változás azonban kétségkívül a fegyverek testreszabhatóságánál jelentkezik. A fejlesztők elmondása szerint minden eddiginél jobban ráfeküdtek erre a témára, és számtalan kiegészítőt terveztek az egyes mordályokhoz, hogy mindenki a kedvére tudja alakítani őket. Változtathatunk például a csőhosszon, a kaliberen, a tár nagyságán, az irányzékon és a tuson egyaránt. Egy-egy fegyverhez a hírek szerint 30-60 kiegészítő érkezik majd, ezeket játékkal tudjuk feloldani. Ha pedig ez nem lenne elég, az egyes fegyverekhez perköket is rendelhetünk majd.

Továbbá előkerültek a killstreakek is. A fehérfoszfort már korábban leleplezték a fejlesztők, így most inkább a Juggernaut ruhára helyezték a hangsúlyt. Ebbe a páncélruhába bemászva könnyen elpusztíthatatlan vadállatnak érezhetjük magunkat, erre pedig az is rájátszik, hogy a ruhában folyamatosan szól a heavy metal, mintegy aláfestésül a vérengzésnek.

Mindez papíron elég jól hangzik, és szerencsére már nem is kell olyan sokat várnunk, hogy kipróbálhassuk, hiszen a bétáknak hála akár már szeptember 12-én kipróbálhatjuk a legújabb Call of Dutyt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!