• John Carpenter szerint bővülhet az új Halloween trilógia, ha a következő rész sikeres lesz
  • Viszont utoljára csap össze Laurie Strode és Michael Myers
  • Október 13-án kerül moziba A Halloween véget ér

Horror rajongók kedvelt és sok vitát generáló témája a Halloween széria értékelése. A filmtörténeti jelentőségű 1978-as nyitányt követő epizódok színvonaláról megoszlanak a vélemények, David Gordon Green 2018-as rebootja azonban figyelmen kívül hagyta a folytatásokat, és átütő sikert aratott. Noha a tavalyi opusz már közel sem részesült olyan meleg fogadtatásban, mint előzménye, nagy érdeklődés övezi a trilógia záródarabját. A hazai forgalmazó közleménye megerősítette, hogy Magyarországon október 13-án kerül mozikba A Halloween véget ér.

A fenti dilemmát ismerve azonban újabb vitákat generálhat John Carpenter nyilatkozata, miszerint nem ér véget a franchise. Az 1978-as klasszikus rendezője, aki a Blumhouse produkciójában kreatív szerepet tölt be, úgy fogalmazott, hogy bár eredetileg a három részes koncepciót terveztek, semmi akadálya, hogy megállapodjanak újabb epizódokról. Minden a film pénzügyi fogadtatásán múlik.

halloween-kills-the-shape-window.jpg
(A kép forrása: Dark Universe Horror Database)

A helyzet azért különösen pikáns, mert Laurie Strode és Michael Myers biztosan utoljára csapnak össze, vagyis Jamie Lee Curtis elbúcsúzik évtizedek óta hordozott szerepétől. Nem mellesleg a film címe is a lezárás-tematikát erősíti. Ti örülnétek, ha még sokszor visszatérne a maszkos gyilkos, akivel kapcsolatban egyébként David Gordon Green nemrég tisztázta, hogy egyáltalán nem rendelkezik természetfeletti képességekkel és nem is halhatatlan?

A Halloween véget ér

A rendező kevesebb újdonságot ígért a fináléra, inkább a szembenálló karakterekre koncentrál majd. Négy évvel a Gyilkos Halloween cselekménye után kezdődik a film. A maszkos gyilkost az ominózus este óta nem látták, Laurie pedig lassan eltávolodott sötét múltjától. Megírta memoárját, és minden idejét unokájával, Allysonnal (Ani Matich) tölti. Amikor zonban egy férfi bébiszittert megvádolnak a gondjaira bízott fiú meggyilkolásával, újra felüti a fejét az erőszak és a rémület. A hősnő rájön, hogy nem zárkózhat el az események sűrűjétől, és le kell számolnia a Michael Myers-szel.