CliffyB Resident Evil
CliffyB a zombikat is a helyükre lőné

CliffyB annak ellenére a játékvilág egyik legbefolyásosabb alakja, hogy nemrég bejelentette visszavonulását az Epictől. Noha még csak a harmincas éveit tapossa, gyakorlatilag többet dolgozott a videojáték-iparban, mint a legtöbb legendás játékkészítő, így nem csoda, hogy ha mond, vagy, ne adj' isten, kitwittel valamit, a fél gamer-világ rákattan. Így történt a minap is, amikor a Twitteren közölte, hogy nem tetszenek neki a Resident Evil sorozat újabb részei, és javasolta a Capcomnak, hogy vegyék fel őt magukhoz, hadd "javítsa meg" a szériát. Oké, nyilván nem gondolta teljesen komolyan a dolgot, de még az is lehet, hogy hajlandó lenne visszatérni, csak ne kelljen az Epicnél a többi nagyágyú árnyékában Gears of Warokat csinálnia többet.

Nos, ehhez képest a Capcom elég nagyképű reakciót eresztett el. Először azt felelte Twitteren a kiadó, hogy Cliff hozzon nekik pizzát, mert attól ugyebár jobban megy a munka, majd hozzáfűzte pár órával később, hogy "a tegnapi megjegyzés nem kicsit volt arcoskodás". Cliff erre nem válaszolt, talán jobb is így.

Bár a Resident Evil 6-ról megoszlanak a vélemények, tény, hogy a sorozat az utóbbi időben nehezen talál magára. A negyedik rész forradalmira sikeredett, az ötödik viszont csak majmolni tudta a Resident Evil 4 sikereit, a Resident Evil 6 pedig mintha nem tudná eldönteni, hogy akciójáték vagy túlélőhorror akar inkább lenni. Érdekes megjegyzés egyébként, hogy a zseniálisra sikeredett, kizárólag 3DS-re megjelent Resident Evil: Revelations készítői most a Wii U-ra kívánnak új epizódot alkotni, de még nem kaptak zöld utat a kiadótól.

Adatlapunkon és képeinken a frissen megjelent Resident Evil 6-ot láthatjátok.