A játékmenet változatlan maradt, tehát továbbra is korhű fegyverekkel gyilkolásszák egymást a játékosok jenkinek vagy ruszkinak öltözve, ám az a mód, ahogy a felszereléshez jutunk, megváltozott. A megszokott szintlépés fejében kapott perkeket, killstreak jutalmakat és fegyvereket ezentúl a játékon belül használatos pénzért, illetve néhány különleges esetben a továbbra is jelen lévő szintlépéssel szerezhetjük be, tehát ha szeretnénk rátenni a kezünket arra az áhított AK-47-esre, ki kell nyitnunk a virtuális pénztárcánkat, de szögezzük le gyorsan, hogy a játékban NEM lesz semmiféle mikrotranzakció!



A felszerelésünkre költendő CoD pontokat, vagy rövidebb nevén CP-t háromféle módon szerezhetünk: ha minél több meccset játszunk le, ha változó nehézségű kihívásokat teljesítünk (szúrj hátba tíz embert, nyerj meg egy online mérkőzést, stb.), illetve ha benevezünk az új, Wager játékmódba.

A többjátékos felhozatal új tagjának lényege, hogy a kemény munka árán megszerzett virtuális pénzünkkel fogadhatunk arra, hogy az első három résztvevő között végzünk az egyes meccsek végén, s ha ez sikerül, meggazdagszunk, de ha veszítünk (értsd: negyedik vagy annál rosszba hely), üres kézzel kell elhagynunk a csatateret, ahova természetesen bármikor visszatérhetünk az elveszett zöldhasúak nyomában.

A Wager játékmód az alábbi free-for-all variánsokat tartalmazza:

One in the Chamber: Mindenki egy pisztollyal és egy darab, instant kill tölténnyel kezd. Ha megölsz valakit, kapsz egy plusz golyót, de ha elhibázod a lövésed, már csak a késedre számíthatsz.

Sticks and Stones: Kizárólag nyilak, ballisztikus kések és dobókések állnak a játékosok rendelkezésére. Ha nyíllal és ballisztikus késsel sikerül eltalálni az ellenfelet, pontot kapsz, de ha dobókéssel, pénzügyileg lenullázódik az áldozat.

Gun Game: Mindenki egy egyszerű pisztollyal kezd, melyet minden egyes megölt ellenséggel egy jobbra cserélhetünk, de ha mi magunk harapunk a fűbe, egy szinttel lejjebb kerülünk. Az nyeri a kört, aki a leghamarabb jut el az utolsó fegyverhez.

Sharpshooter: Mindenki ugyanazzal a fegyverrel kezd, melyet 45 másodpercenként véletlenszerűen lecserél a gép.





Perkek:

Egyes szintű perkek:
Lightweight - Gyorsabban mozoghatsz
Scavenger - Töltényeket és gránátokat (pro) szedhetsz fel az elhullott ellenfelektől
Ghost - A Blackbird és a kémrepülő nem talál meg
Flak Jacket - Kevesebbet sebeznek a robbanások
Hardline - Eggyel kevesebb embert kell eltenned láb alól az áhított killstreak jutalom eléréséhez

Kettes szintű perkek:
Hardened - A töltények nagyobbat sebeznek
Scout - Tovább tudod visszatartani a levegőt
Steady Aim - Jobban célozhatsz
Sleight of Hand - Gyorsabban tudsz újratölteni
Warlord - Két kiegészítőt is rakhatsz a fegyveredre

Hármas szintű perkek:
Marathon - Tovább sprintelhetsz
Ninja - Nesztelenül közlekedhetsz
Second Chance - Halál előtt még lehetőséged van megölni másokat a pisztolyoddal
Hacker - Láthatóvá válnak az ellenség robbanószerei és egyéb eszközei
Tactical Mask - Csökkenti a villanógránát hatását.

Killstreak jutalmak:

3 - Kémrepülő
3 - RC-XD (robbanó kiskocsi)
4 - Radarzavaró
4 - Légvédelmi rakéta
5 - Szeretetcsomag (Care Package)
5 - Napalmtámadás
6 - Automata gépágyú
6 - Aknavető
7 - Támadó helikopter
7 - Valkyrie rakéta
8 - Blackbird
8 - Rolling Thunder
9 - Egy támadó helikopter fegyverkezelője lehetsz
11 - Harci kutyák
11 - Az AC130 Black Ops megfelelője



A Black Ops továbbá tartalmaz egy gyakorlásra szánt offline multiplayer módot (Combat Training), melyben három különböző nehézségi szintre állítható botok ellen vehetjük fel a harcot egyedül vagy egy haverunkkal a játék valamennyi játékmódjában és pályáján, illetve itt is szert tehetünk a különböző fegyverekre és perkekre, de ezeket értelemszerűen nem használhatjuk az online arénákban.

És végül de nem utolsósorban essen szó a játék első multiplayer trailerében megszellőztetett videoszerkesztőről is. Ahogy az sejthető volt, a felvételeinken különböző módokon alakíthatunk, például megvághatjuk őket, változtathatunk FPS- vagy TPS-nézet között, illetve a rögzített meccsek akármelyik résztvevőjének szemszögéből is megmutathatjuk az eseményeket, a kész művünket pedig megoszthatjuk a játékosközösséggel.



A Call of Duty: Black Opsnak a jelen állás szerint sajnos nem lesz multiplayer bétatesztje, ami nagy kár, hiszen a játék ezen része megint csak nagyszerűnek ígérkezik.