A Company of Heroes 2 belopta magát a nyugati játékosok szívébe, ám Oroszországban és Kelet-Európában már egészen más a helyzet. A helyi játékosoknak egyáltalán nem tetszik a játék, ugyanis szerintük a fejlesztők sértő sztereotípiák egész sorával ábrázolták az oroszok háborús jelenlétét, s szemellenzős módon csak a negatívumokra koncentráltak, mint például a büntetőosztagokra vagy a fegyverhiányra, melyek ugyan tényleg voltak, de korántsem akkora mértékben, mint hogy a játék ábrázolja.

Az interneten nagyon sokan elégedetlenek voltak a Relic új játékával kapcsolatban, ezek a visszajelzések pedig a helyi kiadóhoz is eljutottak, mely úgy döntött, hogy a nyomásnak engedve inkább leveszi a boltok polcairól a Company of Heroes 2-t, miközben a Steamen egyre csak gyűlnek az aláírások arra a petícióra, ami azt követeli, hogy a Valve áruházában se legyen kapható a játék -- ez jelenleg 17 ezer szignónál tart.

A Sega természetesen tud minderről, de egyelőre nincs hozzáfűznivalójuk, csak annyit ígértek, hogy nagyon komolyan veszik az ügyet, s konzultálni fognak minden olyan féllel, aki segítséget nyújthat ebben. Lehetséges, hogy készek módosítani a játék tartalmán, vagy kivágva, vagy átszabva annak egyes részeit, hogy a keleti játékosok is elégedettek legyenek. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Company of Heroes 2 -- Megjelenés: 2013. június 25. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0 / 512 MB, HDD: 11 GB