• A Remedy új infókat közölt a Control című játékról
  • Nem lesz mikrotranzakció

A Control bemutatkozása az E3 2018 egyik legérdekesebb előzetesét adta, azonban a játékról a legutolsó hír még tavaly decemberben érkezett, egy videó képében. Most azonban a játék a Game Informer címlapjára került, így kötelező volt mondani néhány szót a készülő programról, és ezt Mikael Kasurinnen kreatív direktor meg is tette.

Első és legfontosabb, hogy a játék nem kap mikrotranzakciót (háromszoros hurrá!), viszont kap DLC-t: hogy ez ingyenes vagy fizetős lesz, egyelőre nem tudni. Nem lesz New Game Plus játékmód sem, sőt a nehézségi fokozatok is kimaradnak a játékból, de Photo Mode sem lesz a rajtkor, viszont ez még később bekerülhet a játékba. A Control szóló címként jelenik meg, de az első végigjátszáskor nem derül fény minden titokra, a Remedy ezt meghagyja a DLC-k feladatának. Érdekes megoldás.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A játékban kiemelt szerepet fog kapni a vizualitás, amit Stanley Kubrick inspirált, mondta el Kasurinnen. Állítja, hogy a figyelmes játékosok felfedezhetik és megérthetik a játékban szereplő különböző formák és minták jelentéseit, Izgalmasan hangzik, nem igaz? Ha többet akartok megtudni, nézzétek meg az alábbi 10 perces videót, amelyben a játék direktora 94 kérdésre 94 választ ad, parancsoljatok!