Cevat Yerli, a Crytek társalapítója, a Develop magazinnal készített interjújában támogatta az EA azon elképzelését, hogy az ingyenes demókat fizetős, 10-15 dollárt kóstáló prémium letölthető tartalmakra (PDLC) cseréljék, melyek a hagyományos demókhoz képest a teljes játék nagyobb szegletébe engednének betekintés (körülbelül annyi tartalmat nyújtanának, mint a Battlefield 1943), ezzel elősegítve a játék terjedését, illetve az esetleges hibák kijavítását.

„Az ingyenes demók olyan luxustermékek, melyek nincsenek jelen más helyeken, például a filmiparban. Ez a luxus már régóta megvan s most, hogy tervek vannak arról, hogy ez megszűnik, az emberek panaszkodnak. Az igazság azonban az, hogy meg fognak szűnni az ingyenes demók.”

„Szerintem a fizetős demók ügye jobb magyarázatra szorul, mert van logika az EA gondolkodása mögött. Megértem, hogy a játékosok azt gondolják, hogy ezzel az EA csak még több pénzt akar kicsikarni a vásárlóikból. A helyzet azonban az, hogy csak a befektetéseiket próbálja visszaszerezni, miközben a lehető legigazságosabbak akarnak lenni a vársárlóikkal szemben. Végeredményben a játékosok járnak majd jól.” -- Cevat Yerli

Ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon a Crysis 2-nek lesz-e kipróbálható verziója, Cevat azonban nem tudott egyenes választ adni, csak annyit mondott, hogy még gondolkodnak ezen.