A Forza Horizon Xbox One-os változata csupán 30 fps-sel fut majd, igaz, 1080p-s felbontásban -- erősítette meg az IGN-nek a fejlesztésért felelős Playground Games. Bár sok esetben nem igazán számít, hogy egy játék milyen sebességet produkál, azért van abban valami nyugtalanító, hogy a kurrens generációba tartozó masinára készülő folytatás megismétli az első Forza Horizon teljesítményét. Különösen azután, hogy a Forza Motorsport 5 kiiizzadta magából azt a fránya 60 fps-t.

"A 1080p-s felbontás számunkra kötelező; ez a next-gen lét mércéje. A legnagyobb különbség [a Forza 5 és a Horizon 2 között] nyilván az, hogy a mi játékunk egy nyílt világú autós program. Minden irányba vezethetővé kell tennünk az autókat, akár 270 mérföldes sebességgel is, mondjuk egy Veyron-szerű kocsi esetében. Szóval, a legnagyobb technikai nehézség, amivel szembesültünk, az volt, hogy egy next-gen világban kellett a leggyorsabb autóval is élvezhető szintű sebességet produkálnunk." -- fogalmazott Ralph Fulton kreatív igazgató.

Magyarán, bár a 30 fps elsőre alacsonynak tűnik, de Ralph szerint pont elég ahhoz, hogy a játék így is gyorsnak tűnjön. A korlátra pedig a bejárható terület részletgazdagsága miatt van szükség, ami az első képek alapján akár érhető is lehet. Ti mit gondoltok, gáz a 30 fps egy versenyjátékban? Összevetésképpen érdemes visszagondolni a tavaly ősszel kiadott, szintén 30 fps-re optimalizált Need for Speed: Rivalsra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!