• Nemzetközileg hasít a Nincs idő meghalni, az USA-ban viszont átlagos nyitányt produkált
  • Továbbra is sikeres a Venom 2, az Addams Family 2, ill. a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

Magyarországon már másfél hete látható a James Bond jubileumi, huszonötödik része, a legtöbb fontos piacon viszont csak pár napja debütált a Nincs idő meghalni. Lássuk, hogy sikerült a legendás franchise új epizódjának bemutatója.

mv5bognkmtm2y2ytztuxyi00nzi4ltgzmgyty2u3zjvkody5ytm0xkeyxkfqcgdeqxvymtaymtcwmdy1v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Nincs idő meghalni

Noha az első nemzetközi bevételek szépen mutattak, az amerikai jegypénztárakban mindössze 56 millió dollárt szedett össze nyitóhétvégéjén a film. A szakértők 60-70 milliós eladásra számítottak előzetesen, bár többen megjegyezték, hogy igazán a Venom 2 90 milliós premierjéhez hasonló eredménnyel lehettek volna elégedettek az alkotók. Az 56 millió nem katasztrófa a produkció számára, más film kifejezetten elégedett lenne a járványidőszak idején ilyen nyitással, a Nincs idő meghalni 250 milliós gyártási költsége és további 100 millióra becsült reklámkampánya azonban magasra teszi a lécet.

A film ugyan pozitív kritikákat kapott, úgy tűnik, továbbra is teljesen kiszámíthatatlan, hogy melyik hollywoodi nagyprodukcióra hajlandó a pandémia alatt beülni a közönség (a statisztikák szerint a jegyvásárlók 64%-a férfi, 57%-uk pedig 35 év feletti). A veszteségeket egyébként enyhíthetik a film Rolexxel, Aston Martinnal és egyéb cégekkel kötött szerződései. Illetve sokat javíthat a helyzeten a nemzetközi bemutató, amiből eddig kimelkedőnek mondható 257 millió dollár folyt be.

  • A Cary Joji Fukunaga (A törvény nevébenA mániákus) rendezésében és Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Christoph Waltz, Naomie Harris és Léa Seydoux főszereplésével készült Nincs idő meghalni a széria történetének eddigi leghosszabb epizódja lesz a maga 163 percével. A történet szerint a 007-es már visszavonultan él Jamaikán, amikor régi CIA-s barátja, Felix Leiter megkeresi, hogy segítsen kiszabadítani egy elrabolt tudóst. A zenét Hans Zimmer komponálta.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Venom 2

Továbbra is hasít a Venom 2. – Vérontó. Múlt héten 90 millió dolláros kezdőbevételével összehozta a járványidőszak legizmosabb nyitóhétvégéjét, mostanra pedig 185 millió dollárt gyűjtött nemzetközileg a produkció.

  • Az új epizódban Venom és Eddie Brock civakodását – nem véletlenül beszélt romantikus történetről Andy Serkis rendező – egy kellemetlenül erős ellenfél, Cletus Kassidy és Vérontó szimbióta-párosa szakítja félbe. A címszereplőt ismét Tom Hardy játssza, aki mellett visszatér Anne Weying szerepében Michelle Williams is. Az antagonistát az alakításáért sokszorosan méltatott Woody Harrelson formálja meg, valamint feltűnik a vásznon a képregényekben Cletus múzsájaként ismert Shriek bőrében Naomie Harris is.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

További sikerek

Továbbra is sikeresnek mondható az animációs Addams Family 2 szereplése. A VOD-on és moziban egyaránt elérhető alkotás újabb 10 millió dollárt szerzett a hétvégén, így már 31 milliós haszonnál jár.

  • Gomez és Morticia az Államokat átszelő utazásra indul, hogy ezzel keltse fel gyermekeik hagyományok iránti figyelmét. Az Izé kuzinnál tett látogatást is magában foglaló történet során Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Oscar Isaac és Snoop Dogg kölcsönzik a főszereplők hangját.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Még mindig vetítik a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendáját, ami 4,2 millió dollárt fialt az utóbbi napokban, ezzel pedig átlépte a 400 milliós küszöböt, és az év hatodik legnagyobb bevételét hozó filmje lett.

  • A film főhőse a gyerekkorától harcosnak nevelt Shang-Chi, aki azonban felnőve szakít a családi örökséggel és San Fransiscoba utazik, hogy normális életet élhessen. A Tíz Gyűrű nevű maffiaszervezet viszont megtalálja őt, élén a Mandarinnal, vagyis a férfi apjával. A filmben A hihetetlen Hulkból ismert Förtelem is felbukkan.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Koldus gengszterek

Továbbra is szerény eredményeket tudhat magáénak a kultikus Maffiózók (The Sopranos) sorozathoz készült előzményfilm, a The Many Saints of Newark. Hiába kereshet online az HBO Maxen is elérhető opusz, alig 10 milliós mozibevétele igen csekélynek számít az 50 milliós gyártási költségek tükrében.

  • 1967-ben, Anthony Soprano fiatalkorában járunk, amikor Newark épp legviharosabb időszakát éli. A polgárjogi küzdelmek közepette még a DiMeo család hatalma is megrendül. A tinédzser főhőst bálványozott nagybátyja, Dickie Moltisanti neveli férfivá, hogy végül Tony Sopranová váljék.