Mike Pondsmith a Cyberpunk 2020 című papír-ceruza szerepjáték megalkotójaként vált híressé, és most, hogy a Witcher-sorozatért is felelős CD Projekt RED videojátékot készít a népszerű RPG alapján, úgy döntött, ő is aktívan részt vesz a munkálatokban, és ott népszerűsíti a lengyelek játékát, ahol csak tudja. Most például az első fejlesztői napló videóban meséli el, honnan jött a Cyberpunk ihlete, illetve elmagyarázza, hogy egy tősgyökeres amerikai licencből miért egy lengyel csapat készít adaptációt.

Mike szerint a Cyberpunkhoz egy esti séta adta az ihletet: céltalanul bóklászva a nagyvárosban, éjjel, az ember veszélyben érzi magát, hisz hiába vannak körülötte mások, mindenki a saját dolgára siet. Pondsmith úgy véli, van ebben valami hipnotikus, és kíváncsi volt rá, miként változik meg a nagyvárosok társadalma a technológiai szempontból sokkal fejlettebb jövőben. Így született meg a szerepjáték, melyben nem a világ, hanem önmagunk megmentése a legfontosabb feladat.

A CD Projekt RED előtt is volt már terv egy videojátékos változat elkészítésére, de Mike szerint egyik jelentkező sem lett volna elég hű az alapanyaghoz. Most viszont, hogy már látta, min ügyködnek a lengyel srácok, s megjárta a RED irodáját pár alkalommal, biztos benne, hogy egy fantasztikus játék készül épp, melyet nagyon szeretne már játszani. Az együttműködés Mike és a fejlesztők között egyelőre zökkenőmentes, és Pondsmith nagyon izgalmasnak találja, hogy a Cyberpunk 2020-ban csak elképzelt világ végre életre kelhet a szemünk láttára is.

A játék előreláthatólag 2015-ben érkezik PC-re és valószínűleg nextgen konzolokra. Az eddigi infókat összegző cikkünket itt olvashatjátok.