• Három Cyberpunk-projekten dolgozik a CD Projekt RED
  • Az egyik a Cyberpunk 2077
  • A másik egy multiplayer cím
  • A harmadik egy másik AAA-kategóriás RPG

Jövő áprilisban jelenik meg a Cyberpunk 2077, ám mint kiderült, nem ez a CD Projekt RED egyetlen, a Cyberpunk világával foglalkozó projektje. Adam Kiciński elnök a Bankiernek árulta el, hogy két másik játék is készül ebben a témában és univerzumban.

Az egyik egy többjátékos módra kihegyezett program lesz – feltehetően annak idején emiatt kerestek olyan fejlesztőket, akik értenek a multiplayer címekhez. Úgy tűnik tehát, hogy nem a Cyberpunk 2077 kap többjátékos módot, hanem egy önálló játék születik ebben a témában.

A másik projekt egy újabb AAA-kategóriás RPG, ezen már gőzerővel dolgoznak. Tippre azt mondanám, hogy vagy egy stand-alone kiegészítő lesz a Cyberpunk 2077-hez, hiszen a CD Projek RED már a The Witcher 3-hoz is komplett játéknak beillő kiegészítőket gyártott, és a Cyberpunk 2077-hez sem tervez kisebbeket. Vagy esetleg egy folytatással állunk szemben, bár az talán túl korai lenne. Akárhogy is, korábbi hírekből már tudjuk, hogy a csapat a Cyberpunk 2077-et követő RPG-jét 2021-ben szeretné kiadni.

Emellett Kiciński még elmondta, hogy az utóbbi években átalakult piacnak hála a Witcherekkel ellentétben a 2077 valószínűleg jobban fog fogyni konzolokon, mint PC-n, szerinte az eladások 40-50%-át PlayStationon és Xboxon fogják produkálni (a Witcher 3 30%-át adták el konzolokra), illetve további tartalmak készülnek a Gwenthez, és javában készítik a mobilos Spokkót is.