• Újra megmutatta magát a Cyberpunk 2077 játékmenete
  • Az eredmény pedig pont olyan remek, mint az előző alkalommal
  • Ezúttal a küldetések különböző megközelítési módjait láthatjuk

Állta a szavát a CD Projekt RED, a mai napon tényleg bemutatták nekünk a Cyberpunk 2077 játékmenetének egy újabb részletét, pont úgy, ahogy ígérték. Az eredmény pedig önmagáért beszél: a demó azt mutatja be, hogy hányféleképpen oldhatunk meg egy-egy küldetést, a látottak alapján mi bizony már alig bírjuk kivárni 2020 áprilisát.

Figyelem! A videó néhány spoilert tartalmaz a játék fő történetével kapcsolatban, ezt fejben tartva nézzétek meg a videót/olvassatok tovább.

A demó Night City egykori turistanegyedében, Pacificában játszódik, ahol eredetileg egy virágzó városközpontot akartak kialakítani, a tőke azonban eltűnt, és csak a bűnözők maradtak. A környék elég zűrös, de cserébe a feketepiaca is virágzik, így itt sok olyasmit beszerezhetünk, amit máshol nem tudnánk.

A történet szerint be kell szivárognunk egy banda főhadiszállására, méghozzá azért, hogy kiderítsük, hogy került hozzájuk fejlett, cégesnek tűnő technológia. Azonban az, hogy ezt pontosan hogyan csináljuk, már csak rajtunk és karakterünk képességein áll. A demó során két karakter mutatkozott be: a kiberverekkel telepakolt utcai szamuráj, és az agyával bármit feltörő hacker. Előbbi főleg a nyers tűzerőre támaszkodik: ha kell, telepített ütegek fegyvereit tépi le, ha kell, élő pajzsként használja a bandatagokat, akiket csak el tud kapni. A hakcer már a jóval kifinomultabb megközelítés híve: robotok, kamerák és kiberverek feltörésével halad előre, ha pedig tűzharcra kerül a sor, általában mással végezteti el a piszkos munkát.