A Gamescom előtti hét (ahogy azt a nyártól megszokhattuk) relatíve eseménytelenül telik, és (ahogy azt tőlünk, vagy legalábbis tőlem megszokhattátok) továbbra is panaszkodom a melegre és az uborkaszezonra. Hiába no, nehéz bevezetőt írni, ha úgy kell  beszorítani az ajánlásra a játékokat. De szerencsére most is találtam azért hármat, ami ha nem is mind újdonság, de legalább figyelemre érdemes.

rollerdrome.jpg

Rollerdrome (PS4, PS5)

Ebben az alternatív múlttal rendelkező, egyébként nem túl távoli jövőben a világot megacégek uralják. A nép szórakoztatására pedig megszületett a brutális sport, a Rollerdrome. Ha ismerős a sztori, akkor az talán nem véletlen: az 1975-ös Rollerball (és későbbi, 2002-es remake-je) is hasonló felütéssel indít, a különbség a lőfegyverekben rejlik: a Rollerdrome célja nem a gólszerzés, hanem ellenfeleink likvidálása, lehetőleg nyaktörő trükkök bemutatása közben.

The Ascent: Cyber Edition (PS4, PS5)

Az Ascent a szó szoros értelmében véve nem új megjelenés, de kiegészítőjével egybecsomagolt változatára érdemes lecsapni a Cyberpunk és/vagy kooperatív twin-stick shooterek rajongóinak, vagy azoknak, akik valami Diablo-szerűt keresnek a távoli (?) jövőben. A high-tech neonvilágból árad a hangulat, még ha nem is tökéletes darab, a kanapén, haverokkal, minden mindig jobb.

Cloudpunk (PS5)

A Cloudpunk egy igazi egy neonfényes, mégis sötét és zord jövőben játszódó tech-noir kaland. Főhősnőnk, a hatalmas cyberpunk metropoliszba vetődő kívülálló Rania jobb híján sofőrnek áll, akinek két dolga van: ne késsen, és ne kérdezze mi van a csomagban. Ez egy darabig egész jól működik, de van amikor kérdezni sem kell, és az ember máris nyakig benne van a bonyodalomban. A játékot magyar felirat könnyíti, amiért külön pluszpont jár.

További megjelenések