Még alig volt időnk kiheverni a tegnap bejelentett The Vanishing of Ethan Cartert, máris lerántották a leplet egy újabb érdekes horror-projektről, mely mögött a Zombie Studios áll. A játék címe Daylight, először tavaly év végén hallottunk róla pletykákat, most pedig az IGN.com exkluzív képek kíséretében számolt be a kizárólag Steamre megjelenő programról.

Daylight Játékképek

Műfaját tekintve a Daylight a manapság divatos Amnesia-féle vonalat követi, azaz egy kalandjátékról van szó, amiben, bár találkozunk ellenfelekkel, harcolni nem lehet. A történet szerint egy gyönge fiatal nőt alakítunk, akinek semmilyen háttértörténete, még csak neve sincs. Egy dolog biztos azonban: egy kísértetek járta elmegyógyintézet romjai között tér magához, kezében egy mobiltelefonnal, célja pedig, hogy kijusson, lehetőleg élve. A mobillal világít, keres nyomokat, szóval a telefon elég összetett eszköznek ígérkezik.

A játék történetét Jessica Chobot jegyzi, tudjátok, az a csaj, aki az IGN-nek is készít videoanyagokat -- micsoda meglepetés, hogy pont az amerikai weblap számolt be a játékról először. Chobot szerint a sztori nagyon kidolgozott, rengeteg titokról ránthatjuk le a leplet nyomozásunk során, miközben logikai feladványok megoldása segíti a továbbjutásban. Ugyanakkor a Daylight nem lesz hosszabb fél óránál. Hogyan fér hát bele egy összetett sztori egy ilyen nyúlfarknyi játékba? Egyszerű: az Unreal Engine 4.0-nak hála az elmegyógyintézet procedurálisan generálódik, azaz nem lesz két egyforma alaprajz és végigjátszás, minden menet alatt újabb és újabb nyomokat és infómorzsákat szedhetünk össze. A grafika az IGN-től származó két kép alapján nem nagy szám, de a program mindössze 20 dollárba kerül majd az őszi premierjekor, amiből minden bizonnyal lenyes a Valve pár zöldhasút a karácsonyi leárazások alatt.

Daylight Játékképek

2013 tehát tényleg remek horror-esztendő lesz, már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy melyik játék üt majd nagyobbat az ígéretes címek közül.