Az év végén nagy port kavart, hogy az előzetes ígéretekkel szemben a Dead or Alive Xtreme 3 nyugaton még sem fog megjelenni. Egy félig meddig hivatalos közlemény szerint azért, mert a kiadó túlságosan ingoványos talajnak tartja az, ahogy a nyugati országok a nők ábrázolását kezelik, más szóval, nem akarnak ezzel vesződni.

Ezt a cég közösségi koordinátora mondta el Facebookon, a vezetés azonban gyorsan cáfolta az egészet, mondván: ez csak egyetlen személy véleménye, nem türközi az egész kiadó nézőpontja, miszerint igyekeznek minden régió kívánalmainak megfelelni, ez az elhatározás pedig azt diktálja, hogy nyugaton nem fog megjelenni a játék.

Itt tart a történet, aminek során sokan úgy vélték, hogy Koei Tecmo öncenzúrát gyakorolt, hogy ezzel megússza azt a rengeteg balhét, amit a játék esetlegesen kiválthat, és valóban, könnyű látni azt, hogy miért gondolhatták ez, elég csak megnézni az alábbi, nemrég kiadott videót, amiben a mellek hiteles mozgását biztosító Soft Engine 2.0-t (igen, erre egy külön motor van) láthatjuk munka közben.

Túl szexi lenne a Dead or Alive Xtreme 3 a nyugatnak?