A Dead Rising 3 a tavaly megjelent Xbox One egyik exkluzív nyitócíme volt, azonban ez a kizárólagosság nem tartott sokáig, hiszen idén szeptember 5-én PC-re is megjelenik a zombiaprítós móka legújabb fejezete, méghozzá Apocalypse Edition név alatt, minden DLC-vel megpakolva, és a PC-s játékosok igényeihez igazítva.

A PC Guru szerkesztősége szerencsés helyzetben van, hiszen tesztelés céljából már kézhez kaptuk a Dead Rising 3 steames változatát, és úgy döntöttünk, hogy mutatunk egy kis ízelítőt abból, hogy mire számíthattok szeptember 5-én. Két rövidebb játékmenet-videót rögzítettünk a sztori legelejéből, 1080p-ben, maximális grafikai beállítások mellett, méghozzá az alábbi konfiguráción:

  • 16 GB 1333 MHz DDR3 Kingston RAM
  • Intel Core i5-2300 2.8 GHz CPU
  • ASUS Geforce GTX 670 2 GB VGA

A fenti hardverösszeállításon a játék stabil 30 fps körül futott (de erősebb gépen ez lehet akár 60 is), és ha a videókban meg is reccen néha a képfolyam, az főleg amiatt van, hogy a Dead Rising 3 és a Mirilis Action! rögzítőprogram együttes használata azért már hajlamos volt megfogni a vasat. Rögzítés nélkül viszont tényleg normálisan fut a játék, még akkor is, ha száz zombi bulizik éppen a képernyőn.

Mivel volt, aki megkérdőjelezte a videók PC-s voltát, ezért készítettünk egy olyan felvételt is, amiben látszik a PC-s menürendszer, a gombkiosztással és a grafikai beállításokkal, illetve ebben az "epizódban" kicsit több az akció is, zombikkal, fegyverekkel és járművekkel!

A játék portja kifejezetten korrektnek mondható, hiszen a grafikai beállítások szépen skálázhatók, nemcsak két csúszkát kapunk, ráadásul lehetőség van a billentyűzetkiosztás testreszabására is, ha az alap megoldás nem állna kézre. Mi ennek ellenére a videókban kontrollerrel vágtunk neki a zombihentelésnek.

A Dead Rising 3: Apocalypse Edition 2014. szeptember 5-től lesz kapható dobozos és digitális formában, a játékról pedig a szeptember 11-én megjelenő 2014/09-es PC Guruban olvashattok majd minden részletre kiterjedő tesztet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!