A Dead Space Ignition névre hallgató játék közvetlenül a mások rész előtt fog játszódni, tehát a Dead Space első része óta eltelt időszakról hivatott lerántani a leplet. Ami érdekes, hogy Steve Papoutsis producer elmondása szerint nem ez lesz az egyetlen ilyen játék a közeljövőben, több hasonló program várható a sokak által várt folytatás megjelenése előtt.

Maga az Ignition amúgy nem "teljes értékű" játék lesz, hanem amolyan minijáték, és nem is kerül forgalmazásra, csak a két konzolóriás saját online boltjában, az Xbox Live-on és a PSN-en. Jelenleg a programról annyit lehet tudni, hogy "képregényszerű" lesz, és egy egészen új szemszögből lesz lehetőségünk megfigyelni azokat az eseményeket, amelyek majd végül a Dead Space 2 játékmenetéhez vezetnek. A program egyes elemeiben a nálunk is ismert "Kaland, játék, kockázat" könyvekre fog hasonlítani, ugyanis a program bizonyos pontjain a játékos döntései alapján fog irányt változtatni a történet, így a végkifejlet is eltérő lehet, és ha mindegyiket felfedezzük, akkor egy speciális páncélt is megnyithatunk, amit aztán a Dead Space 2-ben Isaacra aggathatunk majd.

Habár konkrétumot még nem tudunk, hogy pontosan mit is takar a "képregényszerű" megoldás (habár tippünk van, és mi egy interaktív képregényre szavazunk, mozgó képekkel és oldalakkal), annyi bizonyos, hogy mindenféle minijátékokkal is találkozhatunk majd az Ignitionön belül, úgymint hackelés, nyomkövetés és rendszerfelülírás. A játék írója egyébként Anthony Johnston, a 2008-ban megjelent, hat részes Dead Space képregényszéria szerzője. A megjelenésre pontos dátumot még nem tettek közzé, annyi bizonyos, hogy az előzményjáték valamikor az ősz folyamán lesz letölthető a Live-ról és a PSN-ről.