• A Destiny 2 rajtja amúgy sem volt nyugalmas
  • Most pedig maguk az alkotók vették észre, hogy az egyik tárgy gyűlöletkeltő jelképre hasonlít
  • A Bungie Twitteren kért elnézést az eset miatt
  • Hogy a kesztyűnek mi lesz a sorsa, azt egyelőre nem tudni

Bár a Destiny 2 alig egy hete jelent meg, már így is nem egy botrány köthető a Bungie játékához. Először a fogyóeszközzé vált shaderek vágták ki a biztosítékot egyes játékosoknál, most pedig a fejlesztők vették észre, hogy a programban szereplő egyik kesztyű politikailag inkorrektre sikeredett. Mint írják, nincs semmi szándékosság részükről, de a Road Complex AA1 nevű tárgy egyes elemeiben véletlenül emlékeztet a kekisztáni zászlóra.

Kekisztán a 4chan /int/ és /pol/ tábláinak a szellemi terméke, ami eredetileg csak egy poén volt, azonban az utóbbi időben a fiktív országhoz köthető jelképeket elkezdte használni az amerikai alternatív jobboldal is.  Az adott kesztyű egyébként egy világoszöld színű darab, rajta négy vonallal és két K betűvel. Az alkotók valószínűleg ettől az utóbbitól ijedtek meg, hiszen tagadhatatlan tény, hogy ezek a szimbólumok visszaköszönnek azon a bizonyos zászlón is, igaz, vonalból ott csak három van.

Hogy egész pontosan mi lesz a kesztyű sorsa, azt még nem árulták el a fejlesztők, de valószínűnek tűnik, hogy vagy módosítani fognak a megjelenésén, vagy teljes egészében kiveszik a játékból.

c33.png