• Az első friss tartalom 2016 elején érkezhet
  • Több kisebb frissítésre számíthatunk a nagy kiegészítők helyett
  • A stúdiónak számos ötlete van, hogy miként bővítse a shooter világát az elkövetkezendő évben

A Bungie nemrégiben tette egyértelművé, hogy a Destiny: The Taken King kiegészítővel induló második éve sokkal inkább kisebb, kampányszerű frissítéseket foglal majd magába, semmint nagy kiegészítő csomagokat. A közösség nem feltétlenül fogadta jól a hírt, sokan azt is kifogásolták, hogy a játék december 8-án indult Sparrow Racing League eseménye is csupán három hétig tart, ezért a shooter közösségi koordinátora, Eric Osborne a cég hivatalos honlapján igyekezett tisztázni a helyzetet.

„Finoman szólva is úgy tűnik, hogy aggódtok amiatt, hogy nem lesznek további lényeges tartalmak, amíg ki nem adunk egy újabb teljes játékot, vagy hogy a második év újdonságai mind limitált ideig elérhető események formájában érkeznek” – kezdet Osborne a mondandóját.

„A helyzet viszont az, hogy a Bungie tele van arra vonatkozó tervekkel, hogy miként bővítse a Destinyt a közeljövőben„ – írta a szakember, és azt is elárulta, hogy új térképekkel, tevékenységekkel, eseményekkel, és funkciókkal készülnek az előttük álló időszakra.

„Az első ilyen tartalmak 2016 elején érkeznek majd, és nagyjából a Festival of the Losthoz hasonló jelentőségű dolgokra számíthattok, a második adag viszont nagyobb lesz, mint bármi, ami a The Taken King óta megjelent. Ráadásul ugyanebben az időszakban még egy tartalmas frissítést is tervezünk, mely a világot és a sandbox elemeket fejleszti tovább.”

A felsoroltak Osborne elmondása szerint 2016 tavaszáig mind el is jutnak a játékosokhoz, amely szintén a Bungie új tervének része, ugyanis a stúdió a második évben igyekszik majd elkerülni az egyes tartalmak közötti nagy késéseket, hogy az új élményeket gyorsabb ütemben szállíthassák a felhasználóknak. Ugyanakkor további frissítésekre, előre beharangozott eseményekre, és meglepetésekre is számíthatnak a rajongók, amelyekről egyelőre még nem kívánt részletekbe menően nyilatkozni Osborne.