• Márciusban indul a Diablo 4 nyílt bétája
  • Az előrendelők pedig már pár nappal korábban belenézhetnek a játékba
  • A prológust és az első felvonást játszhatjuk végig

Ugyan a Blizzard ma már egyáltalán nem örvend akkora népszerűségnek, mint sok évvel ezelőtt, de ha bejelentésre kerül egy újabb Diablo-felvonás, amellett azért nehéz elmenni szó nélkül. Pláne, hogy a Lilith pusztításával fenyegető Diablo 4 a jelek szerint visszatér az első két epizód által kitaposott útra, és a harmadik rész könnyedebb hangulata, látványvilága után ismét egy sötét és erőszakos dark-fantasy alkotást kapunk kézhez június 6-án. A legendás franchise legfrissebb fejezetét már számtalanszor láthattuk mozgás közben, éppen ezért bátran kijelenthető, hogy a minőséggel nemigen lesz probléma, a játékosok zöme inkább a tervezett monetizációs rendszer miatt aggódik, hiszen a battle pass kifejezetten drága mulatság lesz (pláne, hogy egy teljes árú programról beszélünk), emellett pedig a live-service jelleggel sincs mindenki kibékülve. Szerencsére nem kell a megjelenésig várni ahhoz, hogy kiderüljön, miként muzsikál a játék a gyakorlatban, hiszen – ahogyan azt a TGA során bejelentették – hamarosan sor kerül a nyílt bétára, így alaposan megnézhetjük, hogy mit tud a Blizzard legújabb nagyágyúja.

Értelemszerűen azok kezdhetnek bele leghamarabb a világ megmentésébe, akik előrendelték a programot, a korai hozzáférés ugyanis március 17-től 19-ig fog tartani. A tényleges nyílt béta március 24-26 között kap helyet, ebben az időszakban már bárki kipróbálhatja a játékot – méghozzá annak egy relatíve nagy szeletét, hiszen a prológus mellett a teljes Act 1 is elérhetővé válik, 25-ös szintlimittel. Február 28-án pedig egy streamet is tartanak a fejlesztők, melynek keretében újabb részleteket árulnak el a játékkal kapcsolatban. 

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.