• 2023-ban érkezik a negyedik felvonás
  • A Blizzard évekig szeretné támogatni
  • Kozmetikai cuccok és DLC-k is jönnek

Sokan vannak manapság, akik a Diablo Immortal után kifejezetten aggódnak a Diablo 4 miatt, és attól tartanak, hogy az új főszériás játék hasonló mikrotranzakciós opciókkal érkezhet. A Diablo franchise vezérigazgatója, Rod Fergusson a Twitteren próbálta tisztázni a helyzetet. Fergusson, aki az Xbox & Bethesda Games Showcase-en mutatta be az új Diablo 4 előzeteseket, tisztázta, hogy a cím egy "teljes árú játék" lesz, amelyet az ős-rajongók kívánságainak szem előtt tartásával készítenek. Fergusson hozzátette, hogy a Blizzard azt tervezi, hogy a játék megjelenése után "még évekig" újabb tartalmakkal támogatja a Diablo 4-et, miközben néhány példát is hozott arra, hogy ezek a megjelenés utáni tartalmak milyenek lehetnek.

Ahogy Fergusson kifejtette, a Diablo 4 "opcionális kozmetikai tárgyakat" fog kapni, szóval feltehetően a játékba így fognak beépülni a mikrotranzakciók. Ezen kívül a Diablo 4 "komplett történettel rendelkező bővítményeket" is kap majd fizetős formában, ami összhangban lenne a Diablo-sorozat korábbi játékaival: az első Diablo megkapta a Hellfire, míg a Diablo 2 a Lord of Destruction bővítményt, a Diablo 3 pedig a megjelenése után két bővítményt kapott a Reaper of Souls és a Rise of the Necromancer képében.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.