• Újabb fejlesztői naplóval jelentkezett a Diablo 4 kapcsán a Blizzard
  • Ezúttal a játékban található képességek kerültek elő
  • Melyekből annyi lesz, hogy egy-egy végigjátszás alatt csak 30-40%-ukat oldhatjuk majd fel

Noha a Diablo 4 megjelenése még enyhén szólva is odébb van, a Blizzard ettől függetlenül pár havonta megoszt valami érdekességet a készülő játékkal kapcsolatban. Nyáron például azt tudhattuk meg tőlük, hogyan működik majd a Diablo 4 MMO-kra hajazó része, most pedig az akció-RPG-k egyik legfontosabb részletei, a képességek, kerültek a figyelem középpontjába, melyekből a jelek szerint rengeteg áll majd rendelkezésünkre.

diablo-4-kepessegfa-02.jpg

A Blizzard szemléltetés gyanánt megmutatta a Diablo 4 varázslónő kasztjának képességfáját (lásd lentebb), mely két részre oszlik. Fent, a koronában találhatóak az aktív képességek és a passzív képességek megnyitására használható pontok, míg lent, a gyökérzetben, a passzív képességeket találjuk. A szintlépéssel megszerzett képességpontjainkat a fa felső részén verhetjük majd el, ha pedig ennek köszönhetően feloldunk egy passzív pontot, azt egyből befektethetjük a gyökérzet valamelyik ágába.

A fejlesztők egyben azt is elárulták, hogy egy karakterrel ennek a képességfának nagyjából a 30-40%-át tudjuk majd feloldani, mire eljutunk a végjátékig. Erre azért van szükség szerintük, hogy az egyes kasztok kellően változatosak és mélyek legyenek, és mindig legyen egy új irány, amerre elmehetünk a fejlesztésükkel. Ezen kívül pedig az is kiderült, hogy a fejlesztők gyengítettek valamennyit az egyes tárgyak bónuszain, és erősítettek a karakterek képességein, így a játékstílusunkat sokkal inkább mi határozhatjuk meg, semmint az, hogy épp milyen lootot találtunk.

diablo-4-kepessegfa-01.jpg

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.