DJ Hero: pörögjön a buli!Nem árt azért összeszedni az infókat. Tehát. A játék tulajdonképpen a Guitar Hero franchise „spin-offja”, hogy más média szakkifejezését csempésszem be, azaz egy oldalág, amely hasonló elven működik, mint a mára világőrületté vált klasszikus, evégből bárki, aki azt mondja, a DJ Hero egy GH-koppintás, az nem jár messze a valóságtól, csak éppen nem érti a lényeget, nevezetesen, hogy a két cím egy tőről fakad, olyannyira, hogy a DJH fogadja a GH perifériáit is.

Nemrég megnyílt a játék hivatalos weboldala, melyen számtalan tudnivalót olvashatunk. A legvadabb bulihelyszíneken, többek között Hollywood Hills luxusvilláiban vagy épp Ibiza tengerparti klubjainak fövenyén válhatunk virtuális lemezlovassá, hogy több mint 100 dallal, közte 80 exkluzív mixszel pörgessük fel a hangulatot. A stílusok és előadók palettája igen színes: a hiphop, az elektronikus zene, az R&B, a motown, a pop és rock olyan sztárjainak nótáit vezethetjük elő és bolondíthatjuk meg, mint a Black Eyed Peas, 50 Cent, a Justice, Marvin Gaye, a Nirvana, a Beastie Boys, a N.E.R.D. és mások. A spéci kontroller segítségével a műfaj három alapvetése, a scratch (a lemez „rángatása”), a crossfade (azaz az egyik szám átúsztatása a másikba) és a beatmatch (nagyon felületes konyhanyelven: a soros szám tempójának hozzáigazítása az előzőhöz, ezzel egy homogén műsor előállítása, hogy „ne üljön le a buli”) játszi könnyedséggel elővezethető lesz, és ahogy az E3-ra kiadott, alant is látható videóból kiderül, a képernyőn megjelenő „utasításkészlet” hasonló lesz a GH-ban látottakhoz. Érdemes megtekinteni az emlegetett weboldalra felrakott rövid játékmenet videókat is, eléggé jól bemutatják mindezt.

Természetesen nemcsak egymagunkban szórakozhatunk, elvégre itt egy partijátékról van szó, így a szokásos online és offline kooperatív és kompetitív módok is rendelkezésünkre állnak. A hivatalos oldalon egyelőre a DJ vs. DJ, DJ + DJ, és a DJ + Guitar módokat sorolták fel, hozzátéve, hogy a gitár mellett mikrofont is csatlakoztathatunk a készülékhez, bár utóbbi szerepéről egyelőre nem tudunk semmit, igaz, tippjeink azért lehetnek.

A játék Xbox 360, PS3, PS2 és Wii platformokra fog megjelenni, 2009. október 27-én, 119,99 dolláros áron.