Hétvége óta megvásárolható PS4-re, Xbox One-ra és Switch-re a klasszikus Doom és két folytatása, az elődre még egy lapáttal rápakoló Doom 2 és a horror vonalat erősítő Doom 3. De a Bethesdának talán a Nintendo 64-re 1997-ben kiadott Doom 64-gyel is voltak vagy vannak tervei.

A Gematsu jelentette Twitteren, hogy a PEGI (Pan European Game Information, azaz Egységes Európai Játékinformációs Rendszer) elvégezte a Doom 64 korhatár besorolását PC-re és PS4-re, 16-os jelzést kapott. És bár a Gematsu erről képet is közölt, a PEGI oldalán jómagam már nem találtam meg a bejegyzést – megeshet, hogy azóta törölték, mert végül nem jelenik meg se PC-re, se PS4-re.

doom-64-pc-ps4-rating.jpg

A Doom 64 megjelenésének lenne létjogosultsága, ugyanis sosem jött ki semmilyen más platformra, csak Nintendo 64-en lehetett vele játszani. Ráadásul nem is egy egyszerű portról van szó, éppen ellenkezőleg, a Midway Games teljes értékű folytatása, cselekménye a Final Doom után veszi fel a fonalat. Szóval a Doom-trilógia megjelenése után nem lenne rossz, ha ezt is megkapnánk modern platformokra.

doom-64.jpg