• Hosszú bemutató videót kaptak a Doom Eternal új ellenfelei
  • A Doom 2 visszatérői és teljesen új démonok is jönnek

A Noclipnek adott interjúban a Doom Eternal direktora, Hugo Martin elsősorban az új ellenfelekről mesél. Új alatt azok értendők, melyek nem voltak jelen a 2016-os Doomban - így azért bővebb a paletta - de akadnak tényleges újoncok is szép számmal. Elnézve és megtapasztalva ezek egy részét, nagyon úgy tűnik, hogy mindet utálni fogjuk...

A Doom 2 Pain Elementalja, Arachnotronja, Hellified Soldierje, és az a tetű Archvile is visszatér - nagyjából ugyanilyen arányban kapunk új jószágokat is - a Whiplash-sel és a Tentacle-lel volt szerencsém személyesen találkozni, de az elitek elitjének ígérkezett Marauder vagy a Doom Hunter sem lesz egyhamar a kedvencünk, ahogyan a rakétánkat arcunkba robbantó Carcass sem. Egyébként még ez sem minden, a kisebb zombik és démonok több variánsa is létezik, bár jobbára mind variációk egy témára.

A több részletben elintézhető jószágok (például az Arachnotron) fegyvereik megsemmisítése után egészen máshogy kezdenek el viselkedni. És persze nem lehet elégszer hangsúlyozni: a kicsik a lőszer és életerő-zsákok, a nagyokat pedig veszélyességi sorrendben kell elintézni, taktikusan, folyamatosan mozogva - nem egy ész nélküli hentelés lesz.