A játékvilágban a PR-osok és community managerek ritkán vállalják fel saját véleményüket, lévén az a feladatuk, hogy az általuk képviselt terméket és közösséget a legnagyobb ellenszélben is támogassák. Ez az általános, ám vannak kivételek: tegnap este a törölt Stalker 2, és a frissen bejelentett Survarium (adatlapunkon) közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója és reklámembere, Joe Mullin csalódott kommentet írt a Stalker sorozat hivatalos Facebook csoportjában, melyet egyébként ő maga üzemeltet már évek óta.

Dühös a rajongókra a Survarium közösségi igazgatója

"Kedves sztalkerek, ezt most nem úgy írom, mint a GSC Game World, vagy a  Vostok Games álláspontját, hanem mint a sajátomat (Joe Mullinét).

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy lehetnek a közösség egyes tagjai ennyire ellenségesek azokkal az emberekkel szemben, akik elhozták nekünk a Stalker-sorozatot. Hol marad a hűség? Én magam is ki voltam készülve a Stalker 2 miatt, főleg, hogy hónapokon át küzdöttünk érte.

Most éppen emberek állását igyekszünk megmenteni egy másik stúdióban, ami legalább annyira ambiciózus projekten dolgozik, mint amilyen a Stalker volt a bejelentésekor. Erre most ugyanaz a közösség, mely folyamatosan támogatott bennünket, úgy viselkedik, mint a hisztis kisgyerek, aki nem kapja meg, amit akar. Egyesek odáig merészkedtek, hogy bojkottálják a Survariumot.

Mint közösségi igazgató, és ezen Facebook oldal alapítója és üzemeltetője immár két esztendeje, egyszerűen elborzadok az egésztől.
(...) Szégyellem magam amiatt a közösség miatt, amiért éveket dolgoztam. Azok miatt, akik átkozzák a Survariumot és azt kívánják, hogy csődbe jusson a Vostok Games."

Joe szavaiban sok igazság van: a rajongók a Survarium bejelentése óta folyamatosan a csapat ellen vannak, ami elsősorban a játék online jellegének tudható be. Pedig kár keseregni, az eddigi információk alapján legalább nem egy WoW- vagy Lineage-klón tucat-MMOG-t kapunk a megjelenéskor, hanem valami frisset és üdítőt.