Wilson kolléga egy héttel ezelőtt összegyűjtötte az eddigi E3 kiállítások leggázabb pillanatait, és bár idén nem volt olyan sok kínos jelenet, hogy csemegézzünk közülük, csalódás azért ért bennünket, nem is kevés. Alant olvashatók az általunk legszomorúbbnak megjelölt pillanatok, melyek gondoskodtak róla, hogy a 2013-as év egyébként elég jó E3 rendezvénye se maradjon felhőtlen.

5.: Nitendo Direct E3

Oké, a csalódás a Nintendo Direct E3-mal kapcsolatban elég szubjektív fogalom ebben az esetben, hisz a keményvonalas rajongók nyilván valami ilyesmire számítottak, a többiek pedig a japán konzolgyártót említésre sem tartják méltónak. Pedig most, hogy a Wii U belépett az első életévébe, lehetőség lett volna brillírozni, és megmutatni a világnak, hogy a Nintendót előrehajtó innováció kristálykútja kiapadhatatlan. Ezzel szemben viszont csak egy új szellemi tulajdon mutatkozott be (a Monolith Soft X című játéka), a többi cím már ezer éves franchise-ok új része, melyek ettől még jók lesznek, csak épp a nagy N eddig követett, kreativitást előtérbe helyező üzletpolitikájának mondanak ellent. Illetve ha már E3, nem ártott volna Ivata helyett egy olyan emberre bízni a műsorvezetést, aki rendesen beszél angolul -- azt pedig, hogy a hivatalos Ustream-csatorna alig működött, és a többi szolgáltatónál is brutális volt a lag, már fel sem emlegetjük. Kedves Nintendo, jövőre kérünk, hogy szedd össze magad!

4.: Beyond Good & Evil 2

A Ubisoft E3 sajtókonferencia előtti napon a francia cég kiadott egy hivatalos képet, melyen Pey’j a Beyond Good & Evil című, minden téren zseniális játék egyik főbb szereplője volt látható. A Beyond Good & Evil 2-re tíz éve szomjaznak a rajongók, és már nagyon régóta készül, sőt, még akkor bejelentették a franciák, hogy csak a következő konzolgeneráció korában fog megjelenni, amikor magukról a gépekről egy szót sem hallottunk még. És a Ubisoft folyamatosan cukkolt bennünket a show alkalmával! A műsorvezető Aisha Tyler például egyszer csak azt találta mondani, hogy „jön a játék, ami még a nextgenek előtt nextgen volt”, majd bumm, Watch Dogs! Aztán Yves Guillemot nagyfőnök lépett a színpadra, hogy bemutassa „azt a játékot, amin nagyon régóta dolgoznak, és nagyon sok embert érdekel”, és mikor már tátjuk a szánkat, hátha belerepül a kicsi Jade, BUMM, The Division bemutató. Ööö… oké, biztos jó játék lesz, de mi a helyzet a Beyond Good & Evil 2-vel? Semmi? Rendben, de akkor minek kellett az ominózus kép? Csak hogy minél többen megnézzék a bemutatót? Akárki tehet is a dologról, jól kibabrált velünk. Reméljük, hogy legalább a fejlesztés rendben zajlik...

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2