A Sony konferenciája egy szabályos kis koncerttel nyitott, élő zenekarral. Egész jó hangulatot teremtettek ezáltal, és remek felvezető volt a God of War gameplay-videójához, amiben megöregedett hősünk fiát terelgeti, tanítja vadászni az erdőben, de a dolgok csakhamar szörnyen rosszra fordulnak.

Ezt követte a Days Gone trailer.

Majd jött a The Last Guardian gameplay-pillanatokat is tartalmazó trailere és a megjelenés dátuma: október 25.

Gameplay-videót mutattak a Horizon: Zero Dawnból. Eme sci-fi TPS igen érdekes világgal bír, egyszerre low-tech és high-tech. Az emberek már nem élnek városokban, de a vidékeken élő géplényekre azért még mindig fejlettebb eszközökkel vadásznak, mint egy fanyíl. A gépesített állatokat ráadásul magunk mellé is állíthatjuk, hogy „járműként” szolgálva tegyük meg a hatalmas, nyílt pálya közti méretesebb távolságokat. A játék február 28-án érkezik.

Ezt követte a Quantic Dream új játékának, a Detroit: Become Human, amelyben egy android nyomozót irányítva, döntéseket hozva kell szembenéznünk a következményekkel.

Eztán újabb gameplay-videó jött, ami csakhamar trailerbe csapott át és csakhamar kiderült, hogy a Resident Evil 7-ről van szó. Ja, hát így is be lehet jelenteni egy játékot, ami ráadásul kompatibilis lesz a Playstation VR-ral.

Október 13-án jelenik meg az Államokban, 399 dolláros áron PlayStation VR, és még idén érkezik hozzá 50 játék. Ezek közül néhány:

Farpoint, egy sci-fi FPS.

.

És akkor jött a Star Wars: Battlefront – X-Wing VR Mission.

Amit egyszerűen csak Joker narrációjával követett a Batman: Arkham VR. Októberben érkezik a program PS4-re.

Eztán ugrott be a Final Fantasy XV trailere. 2016. 09. 30.

És akkor megjött a Call of Duty: Infinite Warfare egy olyan gameplay-videóval, ami után nekem elszálltak a fenntartásai a játékkal kapcsolatban. Ha csak fele olyan ütős lesz a játék, mint ahogy ez az anyag mutatja, én elégedett leszek.

Bónuszként kaptunk egy Call of Duty: Modern Warfare remastered trailert is.

Crash Bandicoot-trilógia remaster PS4-re, de előtte Crash még benéz a Skylandersbe.

Lego Star Wars: The Force Awakens trailer jött.

Kodzsima színpadra lépett és kitört az ováció. Be is harangozta gyorsan új játékát, a Death Strandinget, amiben Norman Reedus a videó alapján kulcsszerepet vállal.

Pókember-játékot is kapunk a Spider-Man képében.

A Sony konferenciáját végül a nyitáskor bemutatott Days Gone gameplay-videója zárta. A poszt-apokaliptikus világ itt sem ússza meg zombik nélkül. Sok zombi nélkül. Nagyon-nagyon sok zombi nélkül.

Összességében a Sony konferenciája vitte a pálmát. Pörgős volt, nem rizsáztak, megfelelő mennyiségben mutattak játékmenet videókat, hoztak új címeket és előálltak néhány meglepetéssel is. Ezúttal sem okoztak csalódást.