Lement az Ubisoft idei E3-as konferenciája, melynek során több új játék is bemutatkozott, de a már meglévő vagy bejelentett címek rajongói sem maradtak hoppon. Lássuk is, miről volt szó az alatt a bő egy óra alatt, amíg a franciák a jövőt érintő terveikről beszéltek!

Watch Dogs Legion

Azt, hogy érkezik a Watch Dogs következő része, egy ideje már sejteni lehetett. Először csak különféle források pletykáltak róla, aztán pár nappal az E3 előtt maga az Ubisoft is elkezdte teaselni az alkotást, így végül nem is volt annyira meglepő, mikor a konferencia legelején begördült a képernyőre egy futurisztikus double decker, mi pedig bepillantást nyerhettünk a Watch Dogs Legion játékmenetébe.

watch-dogs-legion-02.jpg

Ezek alapján a játék egy jövőbeli, diktatórikus rendőrállammá alakított Londonban játszódik majd, és ránk hárul a rendszer szétverése. Ezt azonban nem egy fix karakterrel tehetjük meg, hanem szó szerint bárkivel: a Watch Dogs Legion szimulálja minden londoni polgár életét, és akit sikerül megnyernünk a lázadásnak, az onnantól kezdve bevethető karakterként a rendelkezésünkre áll majd. De nem árt figyelnünk, hiszen a karakterek halála is végleges, akit lelőnek, attól sajnos örökre búcsút kell vennünk.

További újdonságok

Nem csak a Watch Dogs Legiont jelentették azonban be, lássuk, milyen friss címekről rántották még le a leplet a franciák.

  • Rainbow Six Quarantine: A legújabb Rainbow Six játék egy 3 fős kooperatív mókának ígérkezik, ahol egy parazitával, illetve az általa megszállt gazdatestekkel szállhatunk majd szembe enyhén horrorisztikus háttér mellett. Külön érdekesség, hogy a fejlesztők szerint a játék az lesz a PvE szcénában, ami a Siege a PvP-ben, mi pedig kíváncsian várjuk, fel tudnak-e nőni a feladathoz
  • Tom Clancy’s Elite Squad: Nem úsztuk meg mobiljáték nélkül a konferenciát, hiszen bemutatkozott a Tom Clancy’s Elite Squad, ahol a feladatunk az lesz, hogy a Tom Clancy játékok jól ismert hőseiből összerakjunk egy mindent legyűrő egységet. Szóval ha mindig is kíváncsi voltál rá, hogy hogy szerepelne egymás mellett a Siege egyik operátora és a Division ügynöke, vagy hogy Sam Fisher mennyire jönne ki a Ghost Recon: Breakpoint Nomádjával, akkor ez a te játékod.
  • Roller Champions: Bemutatkozott az Ubisoft új sportjátéka is, melyben nagyon gyorsan görkorcsolyázva kell majd boldogulnunk egy elnyújtott, ellipszis alakú pályán saját, nagymértékben testre szabható karakterünkkel. Magáról a játékmenetről annyi minden nem derült ki, de rövid ideig elérhető a játék alfa demója, így bárki meggyőződhet róla, mennyire jön be neki ez a fajta száguldozás.
  • Gods & Monsters: Végezetül pedig kaptunk egy nyúlfarknyi trailert az Assassin’s Creed Odyssey mögött álló csapat új játékáról is, mely első pillantásra szintén az ókori Görögországban játszódik, ahol ezúttal már a mitológiai lények is szabadon garázdálkodhatnak, mi pedig egy olyan illetőt alakítunk, akihez az istenek fordulnak, ha valami baj van.

Ghost Recon: Breakpoint

A bemutató során igen nagy figyelmet kapott a nemrég leleplezett Ghost Recon: Breakpoint is. Bár játékmenetet sajnos nem kaptunk, cserébe két trailerrel is kedveskedtek nekünk a készítők, melyek bemutatják mind a főhősök, mind ellenfeleik gondolatvilágát, ideológiáját. Ráadásul, ha ennyi nem lett volna elég, még a Cole D. Walker őrnagyot alakító Jon Bernthal is felsétált a színpadra, hogy személyesen mondja el nekünk, a Breakpoint ellenlábasaiként szolgáló Wolves alakulat tagjai bizony kemény legények, akikkel alaposan meggyűlik majd a bajunk.

Friss tartalmak

Nem csak új játékokat jelentettek be azonban a konferencia alatt, hanem a jelenleg futó címek közül is nem egy megkapta a maga frissítését.

Itt a legnagyobb figyelmet talán a The Division 2 kapta, aminek az egy éven belül esedékes ingyenes kiegészítőit vették sorra az illetékesek. Az Outskirts: Expeditions és a Pentagon: The Last Castle kapcsán sok újdonság nem hangzott el, viszont végre több mindent is megtudhattunk a harmadik kiegészítőről: nagyon úgy néz ki, hogy visszatérhetünk New Yorkba, és ha már ott vagyunk, le is vadászhatunk egy áruló Division ügynököt. Bár a trailerben nem hangzik el, azért ez elég erős utalás az első rész főgonoszára Aaron Keenerre. Érdemes továbbá megemlíteni azt is, hogy a The Division 2 egészen június 16-ig ingyen kipróbálható.

Előkerült továbbá a For Honor és a Rainbow Six Siege is. Előbbi egy időleges, Shadows of the Hitokiri című játékmóddal bővül, melyben egy elátkozott, lelkeket gyűjtögető szamurájjal akaszkodhatunk össze, utóbbiba pedig megérkezik az új karakter, aki öltönyben, bajusszal és utánozhatatlan stílussal vághat rendet a támadók között.

Filmek és az Uplay+

De nem csak játékokról volt szó a konferencián: bemutatkozott az Ubisoft saját előfizetéses rendszere, az Uplay+ is, mely PC-re lesz elérhető, és összesen több mint száz játékhoz (köztük az Ubisoft címei minden DLC-vel és földi jóval) kínál hozzáférést, havonta 15 euróért. Az Uplay+ idén szeptemberben indul, és Google Stadiára is elérhető lesz annak 2020-as debütálása után.

Végezetül pedig térjünk ki a filmek és sorozatok világára is: az illetékesek egyrészt megemlítették, hogy készül a The Division film, melyet a Netflix segítségével terveznek megjelentetni majd, másrészt pedig az is kiderült, hogy Rob McElhenney az Always Sunny in Philadelphia stábjával együtt sorozatot készít a játékfejlesztés világáról, méghozzá az Ubisofttal együttműködve, Mythic Quest címen.