Aki a hétvégén akart játszani a Pokémon Go-val, szomorúan tapasztalhatta, hogy a szerverek alig, vagy egyáltalán nem tudnak megküzdeni a terheléssel. A történteket szándékos DDOS (Distributed Denial of Service) támadásként állította be a PoodleCorp „hackercsoport” egyik tagja, és figyelmeztetett, hogy augusztus elsején újabb támadásra készülnek, hogy bizonyítsák, nem a levegőbe beszélnek, valóban ők tették, és bármikor képesek rá ismét.

A Drama Alert csatornájának a kérdésére, hogy miért csinálják ezt, csupán ennyit felelt - „Mert megtehetjük, a káosz szórakoztató. Szeretjük bosszantani az embereket, mert megtehetjük” a szóban forgó hacker, becenevén Axo-0, még azt is hozzátette, hogy a Lizard Squad egyes tagjai is „beszállnak a nyári buliba”. Az utolsó kérdésre pedig, hogy mit üzen a Pokémon Go játékosainak, azt válaszolta - „Találjatok valami más tennivalót, mert ha ez minden amitek van, akkor szereznetek kell egy életet magatoknak”.

A csoport egyébként a korábban is elkövetett már hasonló akciókat, nevesebb youtuberek mellett a legutóbbi League of Legends elleni DDOS támadásért is ők a felelősek. Angolul értő nézőink kedvéért a riportvideót is beágyazzuk, erre tessék:

És ti mit üzennétek az úriembernek?